[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: getting wireless and dvi out (clone mode) to work on iBook G4 - help needed, plz

Hi Michel,

On 11/25/07, Michel Dänzer <daenzer@debian.org> wrote:
> On Sat, 2007-11-24 at 13:17 -0500, P Kapat wrote:
> >
> > I became a bit more adventurous and tried out the experimental ati
> > driver... Hotplugging a VGA monitor seems to work (on my iBook G4 -
> > powerbook 6,5) exactly as hotplugging should, that is without any
> > "xrandr --output --DVI-0 --auto" command - wow that is just insanely
> > cool....
> This is by accident though, not by intention - there's currently no
> mechanism implemented to automatically enable/disable outputs on
> hotplugging.

Well, a rare and pleasant accident then....

> > The low contrast issue that I had mentioned in my earlier
> > mail, is almost solved now, I can see the light colors fine - but it
> > is still not "pleasing"...
> If you can't solve this, please bring it up on the
> xorg-driver-ati@lists.x.org list.

hmm, i'll try this out for a while and see...

> > For the iBook, I am using Option "MacModel"  "ibook" ...
> You shouldn't need it at all, iBooks should be autodetected now.
> Autodetection isn't perfect for PowerBooks with DVI connectors yet
> though, hence the above advice.

You are right, everything works fine even after removing the options
line. I am not aware for these details, and I just found out about
this option after some googling... Anyway this is even better...

> > A load of warm greetings to all the coders on this.....good work guys.
> RandR 1.2 support in the radeon driver was mostly implemented by Dave
> Airlie and Alex Deucher.

Thanks to Dave and Alex on this.

http://counter.li.org  #402424

Reply to: