[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

No sound with EMU10k1 module

Hi All,

I am using 2.4.18 kernel and created these sound modules EMU10k1, sound, soundcore etc. All these modules are loaded and there seems to be no problem. But when I try to execute the following commands , there is no sound.

cat /usr/share/sounds/phone.wav > /dev/dsp1
cat /usr/share/sounds/phone.wav > /dev/audio

but the esd is already running.

$ esd
esd: Esound sound daemon already running or stale UNIX socket
This socket already exists indicating esd is already running.

         Do I need to do something else. Pl help me.

#lspci -v

02:0c.0 Multimedia audio controller: Creative Labs SB Live! EMU10k1 (rev 07)
	Subsystem: Creative Labs CT4780 SBLive! Value
	Flags: bus master, medium devsel, latency 64, IRQ 9
	I/O ports at df80 [size=32]
	Capabilities: [dc] Power Management version 1

02:0c.1 Input device controller: Creative Labs SB Live! (rev 07)
	Subsystem: Creative Labs Gameport Joystick
	Flags: bus master, medium devsel, latency 64
	I/O ports at dff0 [size=8]
	Capabilities: [dc] Power Management version 1
# less /etc/modutils/sound
# ALSA portion
alias char-major-116 snd
alias snd-card-0 snd-emu10k1

# module options should go here

# OSS/Free portion
alias char-major-14 soundcore
alias sound-slot-0 snd-card-0

# card #1
alias sound-service-0-0 snd-mixer-oss
alias sound-service-0-1 snd-seq-oss
alias sound-service-0-3 snd-pcm-oss
alias sound-service-0-8 snd-seq-oss
alias sound-service-0-12 snd-pcm-oss
# lsmod
Module                  Size  Used by    Tainted: P
sg                     24484   0
sr_mod                 11416   0
cdrom                  28864   0  [sr_mod]
emu10k1                54112   1
soundcore               3844   4  [emu10k1]
ac97_codec              9632   0  [emu10k1]
minix                  18240   0  (unused)
tulip                  38048   1
ppp_deflate            39040   0  (unused)
ppp_generic            17448   0  [ppp_deflate]
slhc                    4384   0  [ppp_generic]
slip                    5952   0  (unused)
dmesg o/p for sound card

Creative EMU10K1 PCI Audio Driver, version 0.18, 23:37:30 Sep 29 2002
PCI: Found IRQ 9 for device 02:0c.0
PCI: Sharing IRQ 9 with 00:1f.3
emu10k1: EMU10K1 rev 7 model 0x8022 found, IO at 0xdf80-0xdf9f, IRQ 9
ac97_codec: AC97 Audio codec, id: 0x4352:0x5914 (Cirrus Logic CS4297A rev B)


Chat with friends online, try MSN Messenger: http://messenger.msn.com

Reply to: