[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: UbuntuJoakim Nordberg wrote:Kör själv Hoary på min bärbara, på servrar har jag en med Warty och
övriga Woody och Sarge.


Hoary har jag inte provat varthittar jag denna? Ubuntu?

Byt ut warty mot hoary i synaptic-repositories (/etc/apt/sources.list) och gör en dist-upgrade. Du får då Ubuntu 5.4, dvs den "unstable"-varianten som skall släppas 2005-04. Hoary finns också som nightly-build-isos om du föredrar 500 meg iso framför 400 meg i paket i nedladdning.


Funderar faktiskt att uppgradera några Woody ute hos kund till Warty
istället för Sarge; har väntat på Sarge som stable lite väl länge nu.


Håller själv på att utvärdera de olika Debianderiveten utifrån 4 perspektiv. 2 server dvs. standaloneserver och dels enterpriseserver(med LDAP/NIS+) samt 2 desktops dvs home och dels enterprisedesktop.

Ubuntu Warty var för mig ett enkelt sätt att få en server med GUI-skrivbord. Är behov av paket som bara finns i Sarge och Warty känns mer stabil/rör sig mindre än Sarge, åtminstonde inom ett år framåt. Warty kommer underhållas 18 månader från 2004-10. Vore Sarge stable, kanske jag inte resonerat på det sättet. Men det är en poäng att veta hur releasecykeln ser ut kalendermässigt.

Det enda jag inte hittat i Warty/universe som finns i Sarge är Asterisk. Asterisk hämtar jag istället från Rapid-repositoriet som verkar vara OK tillsammans med Warty. Den hårda vägen har jag avfärdat rapid => sarge => gnome som sprack. Medan warty => rapid fungerar klanderfritt.

En annan poäng är möjligheten att testa paket/applikationer på en desktop innan de tas i drift på servern, och veta att det är samma paket man testat. Dessutom är det trevligt att administrera servern med Synaptic istället för CLI eller Webmin. Har till och med vågat byta kernel på maskiner jag inte har fysisk tillgång till... (men det var lite svettigt ;-)

--
Hälsningar,
--
....''`. Anders Wallenquist, anders.wallenquist@kreawit.se
..:.:' : 013-35 29 50 0709 - 565 160
..`..`'. http://www.kreawit.se
....`--. http://www.rfa.se

begin:vcard
fn:Anders Wallenquist
n:Wallenquist;Anders
org:Kreawit
adr;quoted-printable:;;Furugatan 4b;Link=C3=B6ping;;582 45;sweden
email;internet:anders.wallenquist@kreawit.se
title:Senior consultant
tel;work:013-352950
tel;home:013-127383
tel;cell:0709-565 160
x-mozilla-html:FALSE
url:http://www.kreawit.se
version:2.1
end:vcard


Reply to: