[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Ubuntu

Kör själv Hoary på min bärbara, på servrar har jag en med Warty och
övriga Woody och Sarge.

Hoary har jag inte provat varthittar jag denna? Ubuntu?


Funderar faktiskt att uppgradera några Woody ute hos kund till Warty
istället för Sarge; har väntat på Sarge som stable lite väl länge nu.

Håller själv på att utvärdera de olika Debianderiveten utifrån 4 perspektiv. 2 server dvs. standaloneserver och dels enterpriseserver(med LDAP/NIS+) samt 2 desktops dvs home och dels enterprisedesktop.


Min fråga är mer av filosofisk karaktär, inspirerad av några syrliga
inlägg på andra fora. Inställningen "att här svarar vi inte på
avfällingen Ubuntu-frågor även om de är gemensamma med Debian-problem"
förekommer liksom viss irritation mellan debianer och ubuntaner på
Ubuntu-forum.

Personligen är jag av inställningen att allt apt-get-bart med öppna
deb-arkiv som i viss mån går att kombinera med Debian-arkiv är "Debian".
Det betyder att jag kanske lite slarvigt tycker Knoppix, Gnoppix, Mepis,
Ubuntu, Kanotix, Adamantix, MythTV, Libranet och en mängd andra arkiv
hör till "familjen".


Jag håller med dig! Har den Debian som bas anser jag att den är baserad på Debian och därmed Debian (tom DSL, Xandros, Lindows)... Vilket cirkelresonemang;-) Dock är det rimligt att disskutera dessa i respektive forum men generellan apps som är Debian tycker jag är rimligt att dividera här.

Vänlige(n),
Joakim Nordberg
Nordberg.orgReply to: