[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Booting installer on RS/6000 43p-140

Sven Luther said:
> On Tue, Jul 13, 2004 at 11:28:46AM +0900, Jerome Walter wrote:
>> Mmmh, i did try netboot. But kernel gets stuck to "Now booting kernel
>> too..."
> Well, but it makes debugging easier and quicker.
> Could you please try netbooting
>   http://people.debian.org/~luther/debian-installer/daily-powerpc-built/2004-07-13/powerpc/netboot/2.6/vmlinuz-prep.initrd
> With the console=ttyS0 option or whatever, and send me the serial log ?

Hi Sven.  I thought I'd give that kernel a try.  I don't netboot, put I
wrote that kernel to my second harddisk and booted from it.  In summary,
it boots, but it doesn't seem to include the pcnet32 driver.  Since every
single RS6000 "offical" ethernet card that I've ever seen uses pcnet32,
I'd say its important to include it in the initrd.

I've included the boot log up to when it went full screen.  After that
it failed to detect my ethernet card and gave me a list of drivers to
try, which did not include pcnet32.

     memory      keyboard     network      scsi      speaker       ok
0 > boot /pci/scsi/sd@5,0

loaded at:     01000400 01486FF4
relocated to:  00800000 00C86BF4
zimage at:     00805A14 00932601
initrd at:     00933000 00C7C31D
avail ram:     00400000 00800000

Linux/PPC load: root=/dev/ram0 console=ttyS0
Uncompressing Linux...done.
Now booting the kernel
Total memory = 512MB; using 1024kB for hash table (at c0300000)
Linux version 2.6.7-powerpc (jens@yorick) (gcc version 3.3.4 (Debian
1:3.3.4-3)) #1 Sat Jul 10 03:47:45 CEST 2004
PReP architecture
IBM planar ID: 000000d5
MPIC at 0xfadc0000 (0x3adc0000), length 0x00040000 mapped to 0xeffc0000
On node 0 totalpages: 131072
  DMA zone: 131072 pages, LIFO batch:16
  Normal zone: 0 pages, LIFO batch:1
  HighMem zone: 0 pages, LIFO batch:1
Built 1 zonelists
Kernel command line: root=/dev/ram0 console=ttyS0
OpenPIC Version 1.0 (4 CPUs and 16 IRQ sources) at effc0000
PID hash table entries: 4096 (order 12: 32768 bytes)
time_init: decrementer frequency = 16.618043 MHz
Console: colour dummy device 80x25
Memory: 512384k available (1656k kernel code, 1088k data, 160k init, 0k
Calibrating delay loop... 330.75 BogoMIPS
Dentry cache hash table entries: 65536 (order: 6, 262144 bytes)
Inode-cache hash table entries: 32768 (order: 5, 131072 bytes)
Mount-cache hash table entries: 512 (order: 0, 4096 bytes)
checking if image is initramfs...it isn't (no cpio magic); looks like an
Freeing initrd memory: 3364k freed
NET: Registered protocol family 16
PCI: Probing PCI hardware
Setting PCI interrupts for a "IBM 43P-140 (Tiger1)"
PCI: Cannot allocate resource region 0 of PCI bridge 1
PCI: bridge 1 resource 0 moved to 7ff000..7fffff
PCI: Cannot allocate resource region 0 of device 0000:00:0b.0
PCI: Cannot allocate resource region 0 of device 0000:00:0c.0
PCI: Cannot allocate resource region 0 of device 0000:00:10.0
PCI: Cannot allocate resource region 0 of device 0000:01:02.0
Thermal assist unit not available
audit: initializing netlink socket (disabled)
audit(1089707442.681:0): initialized
devfs: 2004-01-31 Richard Gooch (rgooch@atnf.csiro.au)
devfs: boot_options: 0x0
Initializing Cryptographic API
Generic RTC Driver v1.07
Macintosh non-volatile memory driver v1.1
Serial: 8250/16550 driver $Revision: 1.90 $ 8 ports, IRQ sharing disabled
ttyS0 at I/O 0x3f8 (irq = 4) is a 16550A
ttyS1 at I/O 0x2f8 (irq = 3) is a 16550A
pmac_zilog: 0.6 (Benjamin Herrenschmidt <benh@kernel.crashing.org>)
RAMDISK driver initialized: 16 RAM disks of 8192K size 1024 blocksize
input: Macintosh mouse button emulation
Uniform Multi-Platform E-IDE driver Revision: 7.00alpha2
ide: Assuming 33MHz system bus speed for PIO modes; override with idebus=xx
mice: PS/2 mouse device common for all mice
NET: Registered protocol family 2
IP: routing cache hash table of 4096 buckets, 32Kbytes
TCP: Hash tables configured (established 131072 bind 65536)
RAMDISK: Compressed image found at block 0
VFS: Mounted root (cramfs filesystem) readonly.
Freeing unused kernel memory: 160k init 60k pmac 4k chrp 8k openfirmware
Setting up filesystem, please wait ...
umount: /initrd: Invalid argument
NET: Registered protocol family 1
umount: /initrd/dev: Invalid argument
Starting system log daemon: syslogd, klogd.
Loading AT keyboard modules...
(process:FATAL: Module usbkbd not found.
FATAL: Module hid not found.

Reply to: