[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: LSI MegaRAID SAS 9240-4i hangs system at boot

On Sat, 19 May 2012, Ramon Hofer wrote:
> On Sat, 19 May 2012 04:19:33 -0500, Stan Hoeppner wrote:
> > On 5/19/2012 2:52 AM, Ramon Hofer wrote:
> >> On Fri, 18 May 2012 17:57:56 -0500, Stan Hoeppner wrote:
> >> 
> >>> On 5/18/2012 9:39 AM, Shane Johnson wrote:
> >>>
> >>>> After that I would look to see if
> >>>> something isn't shorting out a USB port.
> >>>
> >>> Yes, USB is the cause of the over-current errors, which is plainly
> >>> evident in his screen shot.  But we don't yet know if this USB problem
> >>> is what's hanging the system.  Further troubleshooting is required.
> >> 
> >> The strange thing is as I mentioned in another post is that on the mb
> >> usb port 8 there's nothing attached and I haven't found where port 7 is
> >> :-?
> > 
> > I wouldn't worry about the USB errors at this point.  Unless there is
> > some larger issue with insufficient power on the motherboard causing the
> > USB current error, it's likely unrelated to the storage hardware issue.
> >  Fix it first, then worry about the USB errors.  Given you have no
> > device plugged into those ports, it could be a phantom error.
> Yes I hope you're right with the phantom error :-)
> Especially because I can't find port 7. No label on the mb pcb nor in 
> it's documentation.

It might well mean one of the power planes is oversubscribed, and THAT
can cause anything up to and including damage to hard disks, data
corruption, and crashes.

  "One disk to rule them all, One disk to find them. One disk to bring
  them all and in the darkness grind them. In the Land of Redmond
  where the shadows lie." -- The Silicon Valley Tarot
  Henrique Holschuh

Reply to: