[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Install on new iMac failing

Has anybody had any success installing any version of Debian on a new iMac? As I've posted below, I suspect a kernel incompatibility with the new AMD graphics chip.

If somebody could confirm this for me, I'll post a bug report to try to get something done. Or if somebody can disprove it, fine, tell me how to get up and running!

TIA, Mike.

I wrote:
This didn't fix the problem. So basically I now have a new problem, that
I can run a full install of wheezy (kernel 2.6.39-2) and set up GRUB and
sync the MBR etc etc, but the new system won't boot. It gives some
scrolling text for a minute or so, then gives interesting flashing
lights with no further progress.

Any advice, anyone? It appears it might be a kernel issue with some
incompatibility with the Apple hardware.

Another relevant point -- I couldn't do a graphical install. I just got
a lot of square boxes instead of text on the screen. That made me think,
new graphics processor!
These new iMacs have an AMD Radeon HD 6750M GPU for graphics. Maybe the
kernel doesn't recognize these yet? Anybody know? Here's the full
hardware info for the graphics:

Chipset Model: AMD Radeon HD 6750M
Type: GPU
Bus: PCIe
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 512 MB
Vendor: ATI (0x1002)
Device ID: 0x6741
Revision ID: 0x0000
ROM Revision: 113-C2950H-136
EFI Driver Version: 01.00.512
Resolution: 1920 x 1080
Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Built-In: Yes
Connection Type: DisplayPort

Cheers, Mike.

Mike Hore mike_hore@aapt.net.au

          Mike Hore        mike_hore@aapt.net.au

Reply to: