[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Unusable Squeeze: Can't switch off from X to consoles, neither between

Sorry, wrong send...

2011/2/5 Henrique de Moraes Holschuh <hmh@debian.org>
On Sat, 05 Feb 2011, Camaleón wrote:
> On Sat, 05 Feb 2011 02:30:10 +0100, Pier Paolo wrote:
> > Fresh installation of squeeze here, machine AMD Athlon II x2, board Asus
> > M4A78LT-M LE with integrated Radeon 3000.

I sure hope the discrete Radeon 3000 is supported by KMS (should be, it is
supposed to be a r600).

It is not a discrete radeon, her's the lspci:
$ lspci | grep -i vga
01:05.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc 760G [Radeon 3000]

> Does disabling KMS make any effect?

Actually, I'd try to make sure KMS is enabled, instead :)

KMS is reported to be not supported from drm:
 $ cat /var/log/Xorg.0.log | grep KMS
(II) [KMS] drm report modesetting isn't supported

$ cat /var/log/Xorg.0.log | grep '(EE)'
        (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(EE) RADEON(0): [dri] RADEONDRIGetVersion failed to open the DRM
(EE) RADEON(0): Acceleration initialization failed
(EE) GLX error: Can not get required symbols.

I attach my Xorg.log: it seems 3d not working (glxgears/info crash per segmentation fault)

Note: you need either the Debian or Ubuntu patched kernels, or you need the
latest longterm 2.6.35 patch level, or the latest stable patchlevel for
2.6.36.  Anything else is likely to simply not work (e.g. latest longterm
2.6.32 doesn't work).

 $ uname -srm
Linux 2.6.32-5-amd64 x86_64

Yea! Squeeze is stuck with 2.6.32..."patched" sup., as per standard distribution's kernel?

$ lsmod | grep radeon
radeon                573996  0
ttm                    39986  1 radeon
drm_kms_helper         20065  1 radeon
drm                   142359  3 radeon,ttm,drm_kms_helper
i2c_algo_bit            4225  1 radeon
i2c_core               15712  14 radeon,drm_kms_helper,drm,i2c_algo_bit,tda1004x,saa7134_dvb,tda827x,tda8290,tuner,saa7134,i2c_piix4,v4l2_common,videodev,tveeprom

Some problems in my configuration? No xorg.conf neither xorg.conf.d (Version: 1:7.5+8)

Any hints? thanks
 "One disk to rule them all, One disk to find them. One disk to bring
 them all and in the darkness grind them. In the Land of Redmond
 where the shadows lie." -- The Silicon Valley Tarot
 Henrique Holschuh

To UNSUBSCRIBE, email to debian-user-REQUEST@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org
Archive: 20110205185739.GA26952@khazad-dum.debian.net" target="_blank">http://lists.debian.org/20110205185739.GA26952@khazad-dum.debian.net

Reply to: