[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

RE: Internet Troubles

This doesn't work, but the connection from the server to internet is okay.
The connection from the day-to-day computers is also okay. It's an error on
the server, because when I ping from a day-to-day computer I can't ping,
only the server. From the server I can ping both internal and external. Is
there a conflict in the hardware? Sometimes (so not always) there are
collisions in one of the Ethernet cards if I do ifconfig.

Willem-Jan Meijer

On Wed, Jan 08, 2003 at 06:20:30PM +0100, Willem-Jan Meijer wrote:
> Hello,
> After an install of two 100 mbit network card from sweex on my server 
> I've got a weird problem. When I ping outside, it's okay. When I ping 
> inside, it's okay. When I want to use internet on a normal day-to-day 
> there's no connection. The firewall is configured properly, dhcpd 
> works fine but I can't get a outside-connection. Ifconfig -a output is 
> correct. I formatted twice and installed again but it didn't help. 
> What's going wrong?

check and try:
echo "1" > /proc/sys/net/ipv4/ipforward

Dave Mallery, K5EN          (debian testing & woody)  
PO Box 520         .~.    _      Ramah,  NM  87321     
                   /V\   -o)
no gates...       /( )\  /\\     running Debian GNU/Linux
  no windows!     ^^^^^ _\_v        free at last!

To UNSUBSCRIBE, email to debian-user-request@lists.debian.org 
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact

Reply to: