[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Installation Problem

On Fri, 5 Jul 1996, Faiz ul Haque Zeya wrote:

>  Hello,
>         I come accross three problems while installing Debian 1.3.1 from  CD
> 1. The system boots correctly from the boot floppy created during installation 
>     but by booting from harddisk (through LILO ) the kernel boots 
>     correctly but then it stopped displaying the following:
>    VFS: Mounted root <msdos file system> readonly
>    Unable to open an initial console
>    How to correct it ?. Why msdos is shown as the filesystem instead of ext2
>    (floppy booting shows ext2) .  Is this a problem  due to LILO

What does /etc/lilo.conf look like? It sounds like you specified the wrong
partition for root.

> 2. The X configuration file  can not be  created during installation and hence
>     Xserver cannot be started form xdm.
>     How it can be created manually. Do  I have to reinstall .
Which packages did you install? 

Once you have all of the needed packages installed you can run
xbase-configure to create a configuration file.

> 3.   Thirdly I want to know how to use X without mouse . . What should be
>      done to use mouse  funcions through keyboard ?.
This one I have no idea about...sorry.


_-_-_-_-_-_-                                          _-_-_-_-_-_-_-

aka   Dale Scheetz                   Phone:   1 (904) 656-9769
      Flexible Software              11000 McCrackin Road
      e-mail:  dwarf@polaris.net     Tallahassee, FL  32308

_-_-_-_-_-_- If you don't see what you want, just ask _-_-_-_-_-_-_-

TO UNSUBSCRIBE FROM THIS MAILING LIST: e-mail the word "unsubscribe" to
debian-user-request@lists.debian.org . 
Trouble?  e-mail to templin@bucknell.edu .

Reply to: