[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: New miboot-enabled d-i daily builds set up



Le lundi 15 mai 2006 à 18:16 +0200, Jerome Warnier a écrit :
> Le lundi 15 mai 2006 à 10:49 +0200, Hans Ekbrand a écrit :
> > On Mon, May 15, 2006 at 12:35:51AM +0200, Jerome Warnier wrote:
> > > Le mercredi 03 mai 2006 à 01:11 +0100, Colin Watson a écrit :
> > > > Hi,
> > > > 
> > > > I've set up miboot-enabled daily builds of d-i powerpc floppies, to go
> > > > with my normal daily builds:
> > > > 
> > > >   http://people.debian.org/~cjwatson/d-i/powerpc-miboot/
> > > > 
> > > > Thanks to Sven Luther for the miboot package used to build these. Let me
> > > > know if there are any problems; I haven't been able to test them myself.
> > > I checked it on a PowerMac G3 beige.
> > 
> > Here's my results from a Performa 5400 (24 MB RAM):
> > 
> > 2006-05-15: Boot ends with Instruction dump:
> > 7c0000a6 ....... ....... ....... [ a lot of numbers in two lines]
> > 
> > > Version 2006-05-14 didn't boot at all.
> > 2006-05-14: not tested (suspected the same problem as with 06-05-15)
> > 
> > > Version 2006-05-13 boots, and it already gets pretty far, but it cannot
> > > detect any disk
> > 2006-05-13: Boots OK (didn't put out the floppy automatically though,
> > I had to use a paperclip to get it out). The root image also works
> > good, until hw-detection.
> You're right, I got used to the paperclip stuff with the previous
> versions, so I didn't even bother to specify it, but it is surely not
> practical at all.
Some more news on this side: it seems that once the cd-drivers floppy is
loaded, it can (and actually does) eject the floppies after reading
them. Could it be that the "eject" utility is located on this floppy
image? In this cas, it would probably be a good idea to move it to the
root floppy (at least on OldWorld PPC, or only on PPC floppies).

> > Doesn't find my ide disk.
> Same thing here, except that I'm not actually sure it is an IDE disk,
> and not an SCSI one (I think I have both in the machine, and none is
> detected).
It seems I have at least a SCSI one, but it does not work nicely (again,
once the cd-drivers floppy is loaded): it gets detected multiple times,
and at least the first one doesn't work like expected, it is impossible
to partition and format.

> > ~  # ls /lib/modules/2.6.16-1-powerpc-miboot/kernel/drivers
> > base	ieee1394	net	scsi
> > 
> > No ide here!
> > 
> > I found the ide drivers on the cd-drivers.img. That should be
> > documented somewhere, since a net-install will fail without
> > hd-support.
> Thanks, I will try this.
> 
> > Also after loading the net-drivers.img the installer failed to detect
> > my ethernet "de2104x PCI". I tried to load tulip dc21x4x manually but
> > it failed.
> It detects mine (this is the second NIC I talked about in my mail).
> 
> > This was still an interesting test, since I have not been able to boot
> > 2.6.16 on this machine, but that must be a problem with the initrd
> > created by initramfs (or possibly something with the way quik boots)



Reply to: