[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Trouble with XFree

I used "dpkg-reconfigure xfree86-common" several times choosing
different options but I couldn't get X to load.  I think it should work
with even the simple setting of ati xserver and a 17" monitor.  Any
suggestions on how to get around a "no screens found" error?  There's
already a Section "Screen" in /etc/X11/XF86Config-4.  I've attached part
of my /var/log/XFree.0.log file that I think is relevant.  If I should
forward the whole thing, just let me know.


-- Grant Bowman                                   <grantbow@svpal.org>

(--) PCI: (0:13:0) ATI Mach64 GX rev 3, Mem @ 0x81000000/24
(II) ATI: ATI driver (version 6.3.6) for chipsets: ati
(II) R128: Driver for ATI Rage 128 chipsets: ATI Rage 128 RE (PCI),
	ATI Rage 128 RF (AGP), ATI Rage 128 RG (AGP), ATI Rage 128 RK (PCI),
	ATI Rage 128 RL (AGP), ATI Rage 128 Pro PD (PCI),
	ATI Rage 128 Pro PF (AGP), ATI Rage 128 Pro PP (PCI),
	ATI Rage 128 Pro PR (PCI), ATI Rage 128 Mobility LE (PCI),
	ATI Rage 128 Mobility LF (AGP), ATI Rage 128 Mobility MF (AGP),
	ATI Rage 128 Mobility ML (AGP)
(II) RADEON: Driver for ATI Radeon chipsets: ATI Radeon QD (AGP),
	ATI Radeon QE (AGP), ATI Radeon QF (AGP), ATI Radeon QG (AGP),
	ATI Radeon VE (AGP)
(II) ATI:  Candidate "Device" section "Generic Video Card".
(II) ATI:  Shared PCI Mach64 in slot 0:13:0 with Block 0 base 0x817FFC00 detected.
(II) ATI:  Shared PCI Mach64 in slot 0:13:0 assigned to active "Device" section "Generic Video Card".
(II) Loading sub module "atimisc"
(II) LoadModule: "atimisc"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/drivers/atimisc_drv.o
(II) Module atimisc: vendor="The XFree86 Project"
	compiled for, module version = 6.3.6
	Module class: XFree86 Video Driver
	ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.4
(II) resource ranges after probing:
	[0] -1 0	0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
	[1] -1 0	0x00000000 - 0x00000000 (0x1) MX[B]
	[2] -1 0	0xf3000000 - 0xf3ffffff (0x1000000) MX[B]E
	[3] -1 0	0x81000000 - 0x81ffffff (0x1000000) MX[B](B)
	[4] -1 0	0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
	[5] -1 0	0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
(==) ATI(0): Chipset:  "ati".
(**) ATI(0): Depth 8, (--) framebuffer bpp 8
(--) ATI(0): ATI 88800GX-F graphics controller detected.
(--) ATI(0): Chip type 4758 "GX", class 0, revision 0x03.
(--) ATI(0): 16-Bit ISA bus interface detected;  sparse I/O base is 0x0000.
(--) ATI(0): ATI Mach64 adapter detected.
(WW) ATI(0): Unknown RAMDAC type 0x9A detected.
(==) ATI(0): RGB weight 666
(==) ATI(0): Default visual is PseudoColor
(==) ATI(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(II) ATI(0): Using Mach64 accelerator CRTC.
(EE) ATI(0): Linear aperture not available.
(II) UnloadModule: "ati"
(II) UnloadModule: "atimisc"
(II) Unloading /usr/X11R6/lib/modules/drivers/atimisc_drv.o
(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.

Fatal server error:
no screens found

When reporting a problem related to a server crash, please send
the full server output, not just the last messages.
This can be found in the log file "/var/log/XFree86.0.log".
Please report problems to submit@bugs.debian.org.

Reply to: