[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#282402: marked as done (Installation Report)



Your message dated Sun, 21 Nov 2004 22:14:18 +0100
with message-id <200411212214.18993.aragorn@tiscali.nl>
and subject line Bug#282402: Installation Report
has caused the attached Bug report to be marked as done.

This means that you claim that the problem has been dealt with.
If this is not the case it is now your responsibility to reopen the
Bug report if necessary, and/or fix the problem forthwith.

(NB: If you are a system administrator and have no idea what I am
talking about this indicates a serious mail system misconfiguration
somewhere.  Please contact me immediately.)

Debian bug tracking system administrator
(administrator, Debian Bugs database)

--------------------------------------
Received: (at submit) by bugs.debian.org; 21 Nov 2004 20:45:10 +0000
>From feb@skibowski.net Sun Nov 21 12:45:10 2004
Return-path: <feb@skibowski.net>
Received: from 24.247.23.114.static.tvc.mi.chartermi.net (mail.skibowski.net) [24.247.23.114] 
	by spohr.debian.org with esmtp (Exim 3.35 1 (Debian))
	id 1CVya6-0000aF-00; Sun, 21 Nov 2004 12:45:10 -0800
Received: from tsc-tc2.internal.skibowski.net ([192.168.0.20])
	by mail.skibowski.net with esmtp (Exim 3.35 #1 (Debian))
	id 1CVyYv-0004jh-00
	for <submit@bugs.debian.org>; Sun, 21 Nov 2004 15:43:57 -0500
Received: from murgatroyd.internal.skibowski.net ([192.168.1.3])
	by tsc-tc2.internal.skibowski.net with esmtp (Exim 3.35 #1 (Debian))
	id 1CVya4-0000KK-00
	for <submit@bugs.debian.org>; Sun, 21 Nov 2004 15:45:08 -0500
From: "F. Edward Barrett" <feb@skibowski.net>
Organization: The Skibowski Company LC
To: submit@bugs.debian.org
Subject: Installation Report
Date: Sun, 21 Nov 2004 15:44:53 -0500
User-Agent: KMail/1.6.2
MIME-Version: 1.0
Content-Disposition: inline
Content-Type: text/plain;
  charset="us-ascii"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Message-Id: <200411211544.53567.feb@skibowski.net>
Delivered-To: submit@bugs.debian.org
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 2.60-bugs.debian.org_2004_03_25 
	(1.212-2003-09-23-exp) on spohr.debian.org
X-Spam-Status: No, hits=-8.0 required=4.0 tests=BAYES_00,HAS_PACKAGE 
	autolearn=no version=2.60-bugs.debian.org_2004_03_25
X-Spam-Level: 

Package: installation-reports

INSTALL REPORT

Debian-installer-version: rc1, August 01 16:39 
http://ftp.us.debian.org/debian/dists/testing/main/installer-i386/rc1/images/netboot/pxeboot.tar.gz
uname -a: Linux headstrong 2.6.8-1-386 #1 Thu Nov 11 12:18:43 EST 2004 i586 
GNU/Linux
Date: 21-November-2004 14:30 EST
Method: How did you install?  What did you boot off?  If network
      install, from where?  Proxied? pxeboot from already installed
      Debian testing system, no proxy, network install from
      http://ftp.us.debian.org

Machine: Compaq Deskpro 4000s 5233MMX
Processor: Pentium 233MMX
Memory: 256MB
Root Device: IDE Maxtor 51536U3
Root Size/partition table: root size 512MB

major minor #blocks  name
3 0 15007608 hda
3 1 15000048 hda1 (PV for LVM)
3 3 7528  hda3 (Compaq Diagnostics partiton)
254 0 512000  dm-0 (/)
254 1 3145728  dm-1 (/usr)
254 2 5242880  dm-2 (/var)
254 3 4194304  dm-3 (/home)
254 4 860160  dm-4 (swap)
254 5 1044480  dm-5 (/tmp)

Output of lspci and lspci -n:
0000:00:00.0 Host bridge: VIA Technologies, Inc. VT82C595/97 [Apollo VP2/97] 
(rev 06)
0000:00:0f.0 VGA compatible controller: S3 Inc. 86c775/86c785 [Trio 64V2/DX 
or /GX] (rev 16)
0000:00:10.0 Network controller: Compaq Computer Corporation Netelligent 
10/100 TX Embedded UTP (rev 10)
0000:00:14.0 ISA bridge: VIA Technologies, Inc. VT82C586/A/B PCI-to-ISA 
[Apollo VP] (rev 41)
0000:00:14.1 IDE interface: VIA Technologies, Inc. 
VT82C586A/B/VT82C686/A/B/VT823x/A/C PIPC Bus Master IDE (rev 06)
0000:00:14.2 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 
Controller (rev 02)
0000:00:14.3 Non-VGA unclassified device: VIA Technologies, Inc. VT82C586B 
ACPI (rev 10)

0000:00:00.0 0600: 1106:1595 (rev 06)
0000:00:0f.0 0300: 5333:8901 (rev 16)
0000:00:10.0 0280: 0e11:b011 (rev 10)
0000:00:14.0 0601: 1106:0586 (rev 41)
0000:00:14.1 0101: 1106:0571 (rev 06)
0000:00:14.2 0c03: 1106:3038 (rev 02)
0000:00:14.3 0000: 1106:3040 (rev 10)

Base System Installation Checklist:
[O] = OK, [E] = Error (please elaborate below), [ ] = didn't try it

Initial boot worked:    [O]
Configure network HW:   [O]
Config network:         [O]
Detect CD:              [ ]
Load installer modules: [O]
Detect hard drives:     [E]
Partition hard drives:  [O]
Create file systems:    [O]
Mount partitions:       [O]
Install base system:    [O]
Install boot loader:    [O]
Reboot:                 [O]

Comments/Problems:

Maybe I'm not understanding the point of pxebooting, but the initrd
included in pxeboot.tar.gz doesn't include any ide or lvm modules.
I downloaded kernel-image-2.6.7-1-386_2.6.7-2_i386.deb from the archive,
unpacked it, and copied over ide-core.ko, ide-disk.ko, ide-generic.ko,
ide-pnp.ko, and all of the md directory.  I was really using this
install to teach myself how to set up pxe.  The install itself went very
smoothly.  Thank you for the effort put into this high-quality system!

Install logs and other status info is available in /var/log/debian-installer/.
Once you have filled out this report, mail it to submit@bugs.debian.org.

---------------------------------------
Received: (at 282402-done) by bugs.debian.org; 21 Nov 2004 21:15:22 +0000
>From aragorn@tiscali.nl Sun Nov 21 13:15:22 2004
Return-path: <aragorn@tiscali.nl>
Received: from 195-240-184-66-mx.xdsl.tiscali.nl (elrond.fjphome.nl) [195.240.184.66] 
	by spohr.debian.org with esmtp (Exim 3.35 1 (Debian))
	id 1CVz3J-0005Db-00; Sun, 21 Nov 2004 13:15:21 -0800
Received: from strider.fjphome.nl ([10.19.66.86] ident=fjp)
	by elrond.fjphome.nl with esmtp (Exim 3.35 #1 (Debian))
	id 1CVz2I-000460-00; Sun, 21 Nov 2004 22:14:18 +0100
From: Frans Pop <aragorn@tiscali.nl>
To: "F. Edward Barrett" <feb@skibowski.net>,
 282402-done@bugs.debian.org
Subject: Re: Bug#282402: Installation Report
Date: Sun, 21 Nov 2004 22:14:18 +0100
User-Agent: KMail/1.6.2
References: <200411211544.53567.feb@skibowski.net>
In-Reply-To: <200411211544.53567.feb@skibowski.net>
MIME-Version: 1.0
Content-Disposition: inline
Content-Type: text/plain;
  charset="iso-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Message-Id: <200411212214.18993.aragorn@tiscali.nl>
Delivered-To: 282402-done@bugs.debian.org
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 2.60-bugs.debian.org_2004_03_25 
	(1.212-2003-09-23-exp) on spohr.debian.org
X-Spam-Status: No, hits=-6.0 required=4.0 tests=BAYES_00,HAS_BUG_NUMBER 
	autolearn=no version=2.60-bugs.debian.org_2004_03_25
X-Spam-Level: 

On Sunday 21 November 2004 21:44, F. Edward Barrett wrote:
> Maybe I'm not understanding the point of pxebooting, but the initrd
> included in pxeboot.tar.gz doesn't include any ide or lvm modules.
> I downloaded kernel-image-2.6.7-1-386_2.6.7-2_i386.deb from the
> archive, unpacked it, and copied over ide-core.ko, ide-disk.ko,
> ide-generic.ko, ide-pnp.ko, and all of the md directory.  I was really
> using this install to teach myself how to set up pxe.  The install
> itself went very smoothly.  Thank you for the effort put into this
> high-quality system!

The main problem here is that you used a too old version of the installer.
The kernel version used in RC1 is no longer supported which resulted in 
the installer being unable to load the required modules from the mirror.
Congratulations on your creative and successful workaround.

If you had used either the pre-rc2 or a daily build version of the pxeboot 
images (available from [1]), you would not have had these problems.
These newer versions use the 2.6.8 kernel instead of 2.6.7.

Closing this report as there were no real issues.

[1] http://www.nl.debian.org/devel/debian-installer/

Cheers,
FJP

P.S. Note that we expect RC2 of the installer to be released this weekend.



Reply to: