[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: NSLU2 (Slug) fails to boot with second drive connected

Yes I was trying to search the website and didnt find anything (i
guess I was using the wrong keywords) and then I went to search this
mail list with the web search but got a 500 error page.  After I sent
this message I looked back as far as April 2007 in the archives and
found the information that at least gets it to boot now using just as
you said the UUID's instead of the /dev/sd arguments.  I found a link
back to the nsu2-linux website here

Now I have the slug booting with two drives attached and it sees the
root drive properly I cant figure out how to get it to auto mount the
second disk correctly.  I thought if I did the same thing as I did for
the root drive with the second disk using the information from the
website it would work but no it does not auto mount.  I can mount via
the UUID or the /dev/sd* arguments the second disk right after boot so
I dont now why its ont auto booting unless there is some other file
other than /etc/fstab that I need to edit.

Below is the contents of my current fstab file.

# /etc/fstab: static file system information.
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
proc            /proc           proc    defaults        0       0
UUID=b0beb15a-1e86-40f9-996e-1d58d3bd1936       /               ext3    defaults
,errors=remount-ro 0       1
/dev/sda5       none            swap    sw              0       0
/dev/sda1       /media/usb0     auto    rw,user,noauto  0       0
/dev/sda5       /media/usb1     auto    rw,user,noauto  0       0
/dev/sda1       /disk2          ext3    defaults, errors=remount-ro 0      2

Interesting enough after doing the UUID on the root drive the second
disk became /dev/sda1 where as before it was /dev/sdb1.

On 6/18/07, Stuart Read <stuart.t.read@gmail.com> wrote:
Hi Aaron,
>From what I've read before, you need to mount the disks using UUIDs
instead of /dev/sd* type assignments. I believe there is a wiki page
regarding this on www.nslu2-linux.org, but I can't find it just now.
Maybe search the archives of this list?
Good luck

On 6/18/07, Aaron Klein <klein.aaron@gmail.com> wrote:
> I am having an issue with my recently hacked Slug.  I have Debian
> running on on the slug and all is well with Samba setup and getting in
> via SSH when I have my OS disk in port 1.  I have a second disk that I
> recently put on port 2 and now when I boot up the unit it hangs at
> some point in the boot sequence prior to SSH so I cant get in to see
> whats up.
> If I connect the second drive after the unit comes up I can mount the
> drive fine and use it as a samba share on XP with no issue what so
> ever.
> How can I configure the slug to boot with this second disk in port 2?
> --
> To UNSUBSCRIBE, email to debian-arm-REQUEST@lists.debian.org
> with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org

To UNSUBSCRIBE, email to debian-arm-REQUEST@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org

Have pets?  Get the help you need from the Pet Advice Network.
We have 6 websites ready to help you.  http://www.petadvice.net

Reply to: