[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Problem with HDMI audio output after upgrade



Hi!

I'm having an issue with my HTPC computer. I was using it with WBMC, and
using a HDMI cable to output the video and audio from my computer to the TV.

When I first installed Debian a year ago I have some problems ([1]),but
them was solved using a ~/.asoundrc configuration file.

I was happy with my computer, but a few days ago I realized that my
Debian Sid become a little outdated, when I try to install the
experimental version of XBMC.

Before upgrading XBMC I decided to upgrade the whole system (around 300
packages, only upgrade, not dist-upgrade). The upgrade process was fine
and I rebooted the computer.

The surprise comes when I try to use my XBMC installation and the sound
is not working at all. No errors are shown, the configuration file is in
its place. I checked the "mute" checkboxes on my alsaconfig, and all
appears to be ok.

I don't know where to start to look for a solution.

Anybody knows what can be wrong? Anybody had a similar problem? Thanks
in advance

[1] http://lists.debian.org/debian-user/2012/05/msg00056.html

Some (maybe) helpful outputs:

$ lspci | grep -i -e audio
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation NM10/ICH7 Family High Definition
Audio Controller (rev 02)
02:00.1 Audio device: NVIDIA Corporation High Definition Audio
Controller (rev a1)

$ aplay -l
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: Intel [HDA Intel], device 0: ALC892 Analog [ALC892 Analog]
  Subdevices: 0/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 0: Intel [HDA Intel], device 1: ALC892 Digital [ALC892 Digital]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 1: NVidia [HDA NVidia], device 3: HDMI 0 [HDMI 0]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 1: NVidia [HDA NVidia], device 7: HDMI 0 [HDMI 0]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 1: NVidia [HDA NVidia], device 8: HDMI 0 [HDMI 0]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 1: NVidia [HDA NVidia], device 9: HDMI 0 [HDMI 0]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0

$ aplay -L
null
    Discard all samples (playback) or generate zero samples (capture)
pulse
    PulseAudio Sound Server
default
    Playback/recording through the PulseAudio sound server
sysdefault:CARD=Intel
    HDA Intel, ALC892 Analog
    Default Audio Device
front:CARD=Intel,DEV=0
    HDA Intel, ALC892 Analog
    Front speakers
surround40:CARD=Intel,DEV=0
    HDA Intel, ALC892 Analog
    4.0 Surround output to Front and Rear speakers
surround41:CARD=Intel,DEV=0
    HDA Intel, ALC892 Analog
    4.1 Surround output to Front, Rear and Subwoofer speakers
surround50:CARD=Intel,DEV=0
    HDA Intel, ALC892 Analog
    5.0 Surround output to Front, Center and Rear speakers
surround51:CARD=Intel,DEV=0
    HDA Intel, ALC892 Analog
    5.1 Surround output to Front, Center, Rear and Subwoofer speakers
surround71:CARD=Intel,DEV=0
    HDA Intel, ALC892 Analog
    7.1 Surround output to Front, Center, Side, Rear and Woofer speakers
iec958:CARD=Intel,DEV=0
    HDA Intel, ALC892 Digital
    IEC958 (S/PDIF) Digital Audio Output
hdmi:CARD=NVidia,DEV=0
    HDA NVidia, HDMI 0
    HDMI Audio Output
hdmi:CARD=NVidia,DEV=1
    HDA NVidia, HDMI 0
    HDMI Audio Output
hdmi:CARD=NVidia,DEV=2
    HDA NVidia, HDMI 0
    HDMI Audio Output
hdmi:CARD=NVidia,DEV=3
    HDA NVidia, HDMI 0
    HDMI Audio Output


Attachment: signature.asc
Description: OpenPGP digital signature


Reply to: