[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: System becomes very slow after update to squeeze 6.0.1

On Fri, 25 Mar 2011 10:40:29 +0800
Jackie Wang <jackie2004.wang@gmail.com> wrote:

> Hi all,
> My laptop is HP 6515b, AMD Turion 64x2 CPU, 2G memory with dual
> system, Debian and windows XP. First time I installed Debian Lenny
> 5.0.4 amd64 on my laptop, DE is Gnome. Then upgrade to 5.0.6, then
> 6.0. Until 6.0 it works very well. But recently after i updated to
> 6.0.1 the system becomes very slow. I notice the process Xorg consume
> many CPU usage. even i open a terminal window, it pop up very
> slow.today i fresh installed my laptop,using netinst method
> (debian-6.0.1a-amd64-netinst.iso).but after installed the system still
> very slow, Xorg still consume many CPU. but windows XP runs normal,
> so i think 6.0.1 has some problem. does anybody encountered this
> situation?
> BTW,can i just install debian 6.0 not 6.0.1? i have 5.0.4 DVD and
> 6.0.1 netinst CD.

you probably have a problem with your video driver.

linux and laptops often don't go together very well IME.

you'll need to find out what your video chipset is.  you might even
want to visit the HP website, it's possibl, although unlikely that they
have a support page for linux on that model.

try the lspci command to get the name of the graphics chipset.  you
can use that information to figure out what the kernel
module is.

the other thing to try is to bring the graphics up using a standard
non-accelerated x driver.

all of this is fairly low-level, technical and painful, just so you


Reply to: