[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: SATA drive problems in LENNY...



-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1

On 07/15/08 00:53, Kai Martens wrote:
> Hi there,
> 
> While upgrading to service pack 3 windoze died - so I finally got my wife 
> to work on my debian machine. Now I need to install debian on her amd64 
> compaq, and unlike 15 month ago this time I cannot give up. The SATA 
> drives are simply not recognized during installation. Threw in an old 8.6G 
> ide hard drive that I had salvaged, and installed the system. Below is my 
> dmesg output: the trail of the errors is clear, but even after a lot of 
> googling I still have no idea as to what the root cause might be. Could 
> not make sense of anything I found on the web. The chip is an ATI IXP 400.   
> The BIOS does not seem to allow me to mess with any drive settings...
> 
>   :-(
> 
> Thanks for your help! 
> 
> Best, Kai 
> 
> P.S. Due to the high traffic I am not on the list. Please cc me in your 
>      reply. - Will deal with the 8139too issue after I got the disk... 
> 
[snip]
> ata1: EH complete
> ata1.00: exception Emask 0x0 SAct 0x0 SErr 0x0 action 0x2 frozen
> ata1.00: cmd c8/00:08:00:00:00/00:00:00:00:00/e0 tag 0 dma 4096 in
>          res 40/00:00:00:00:00/00:00:00:00:00/00 Emask 0x4 (timeout)
> ata1.00: status: { DRDY }
> ata1: soft resetting link
> ata1: SATA link up 1.5 Gbps (SStatus 113 SControl 300)
> ata1.00: configured for UDMA/100
> ata1: EH complete
[snip]
This is the best I could find from Google:

http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?pid=275504

- --
Ron Johnson, Jr.
Jefferson LA  USA

"Kittens give Morbo gas.  In lighter news, the city of New New
York is doomed."
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v1.4.9 (GNU/Linux)

iEYEARECAAYFAkh8vtgACgkQS9HxQb37XmcxSQCePvRN0tpbkBuoP6f18rg4GaQ4
2bUAoOcwVwYTTZeupiG1vEIbQh7X6swI
=oh6p
-----END PGP SIGNATURE-----


Reply to: