[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

nvidia kernel + AMD processor = problems with sound & tv tuner

I installed the nvidia kernel (details below) and after that and rebooting:

I got the nvidia splash screen (the driver seems to load), but...
the tv tuner card doesn't work, xine sound doesn't work and totem sound
doesn't work.  Interesting is that XMMS player sound does work.  Without the
nvidia stuff... the tv tuner, xine and totem all work (as does xmms).


Is this an issue between k7 and i386?
Why is the nvidia driver screwing with the sound?
I used gcc 3.3.5 to compile the nvidia-kernel (the original kernel was
compiled with gcc 3.3.6) -- could this be causing all the trouble?

I found this about the k7 kernels...
and wonder whether there is a more general issue here.

Details of the install
July 3, 2005
# apt-get install nvidia-settings

# apt-get install nvidia-kernel-common
# apt-get install nvidia-kernel-source 
PLEASE read /usr/share/doc/nvidia-kernel-source/README.Debian for building

$ cd /usr/src
# su
# tar xzvf nvidia-kernel-source.tar.gz

# more /proc/version
Linux version 2.6.11-1-k7 (dilinger@mouth) (gcc version 3.3.6 (Debian
1:3.3.6-5)) #1 Fri May 20 06:54:58 UTC 2005

# uname -r
# export KSRC=/usr/src/kernel-headers-2.6.11-1-k7
# export KVERS=2.6.11-1-k7

# cd modules/nvidia-kernel

dpkg-deb: building package `nvidia-kernel-2.6.11-1-k7' in

# cd ..
# pwd

# dpkg -i nvidia-kernel-2.6.11-1-k7_1.0.7174-3_i386.deb	

# apt-get install nvidia-glx

as per "/usr/share/doc/nvidia-glx/README.Debian"
# vi /etc/X11/XF86Config-4
make sure it is there -	Load "glx"
remove - 		Load "dri"
remove - 		Load "GLcore"
change -		'Driver "nv"' to 'Driver "nvidia"'

RESTART X -- appears to work...
reboot... more testing --> then above problems.

Athlon 2200 XP
ASUS A7N8X (Motherboard)
ASUS V8420 - NVIDIA GeForce 4 (Video)
512 MB RAM

Debian GNU/Linux - testing
base kernel 2.6.11-k7
KDE 3.3.2

Weitersagen: GMX DSL-Flatrates mit Tempo-Garantie!
Ab 4,99 Euro/Monat: http://www.gmx.net/de/go/dsl

Reply to: