[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: net card nightmare



On Wed, Apr 05, 2000 at 10:24:13AM -0400, Chris Mason wrote:
> i've finally decided that I can't fix this network card problem.
> I have been able to install two cards, either will work on the
> internal network by reassigning the variables, but neither will
> work on the wireless internet feed. I had the brilliant thought
> last night that it was due to the wireless feed bing 10base, so
> I install a 10base card this morning. I brought it up in the
> internal network, worked fine, changed the parameters to those of
> the internet feed, no luck. All the info in ifconfig os definately
> correct, but I can't ping the router. When I connect the feed to
> the NT box with the same IP info, it works fine.
> Any ideas?

Yeah.

First, break your lines at 70 characters or less.  Netiquette and all
that.

Second, have you power cycled the wireless internet feed box?  Many
such devices recognise a MAC address and won't talk to other MAC
addresses until they "forget" what they learned (and generally cycling
power is a good way to do that).  Perhaps the feed has learned your NT
box's MAC.

Other than that, I don't have any ideas.  I've missed the beginning of
this thread so I apologise if I missed this info already.

It would be helpful to know a few things:

o IP addresses involved
o hardware involved (the feed box, the network cards)
o dmesg output after you load network card modules

etc.

HTH,

-- 
Nathan Norman         "Eschew Obfuscation"          Network Engineer
GPG Key ID 1024D/51F98BB7            http://home.midco.net/~nnorman/
Key fingerprint = C5F4 A147 416C E0BF AB73  8BEF F0C8 255C 51F9 8BB7

Attachment: pgpLYxsRecIbr.pgp
Description: PGP signature


Reply to: