[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: installing debian on IBM 43P-150 (CHRP)

Philippe Guyot said:
> On Thursday 02 December 2004 12:01, Leigh Brown wrote:
>> Indeed.  Could you just tell me if it booted from CD automatically?
>> I guess I can raise a bug for these once I've confirmed that autoboot
>> from CD is working for you.
> Good news: It boots automatically


> Bad news : At end,the install said there was not stuff for booting
> automatically from HD this hardware and that I have to boot /boot/vmlinux
> on /dev/sda1 whith argument root=/dev/sda1.

Okay.  Did you create a PReP boot partition (type 0x41) during the
installation process, either manually, or with help from the installer?

> I  tried from OF boot disk;:/boot/vmlinux root=/dev/sda1  with no success
> (return to prompt after accessing HD a little)

That's because OF doesn't understand ext2, ext3, and the like.

> May I have to boot yaboot from cd ?  and after ??? I should read yaboot
> man page, don't I  ?

If you already have a PReP boot partition, as I mentioned above,
then you can boot the installer and drop into a shell to install
yaboot into it.  Otherwise, I'd repeat the installation, this time
making sure to create the PReP boot partition.  Also, make sure
yaboot is installed during the installation.  With luck, having the
correct boot partition and yaboot installed might trigger the installer
to do the right thing.  If not, drop back into a shell at the end of
the installer and manually setup and configure yaboot before rebooting.

Reading through the yaboot docs before this may make things easier.

Reply to: