[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Bug#599879: live-helper: Live Builder does not create the user account

On Tue, Oct 12, 2010 at 1:05 AM, Daniel Baumann <daniel@debian.org> wrote:
> On 10/12/2010 07:23 AM, Jose R R wrote:
>> I experienced the same using the live-build package from the regular
>> Debian repositories. But the issue disappeared when I upgraded to
>> experimental live-build 3.x. Due however to other issues encountered
>> (as well as Daniel's advice) I downgraded to
>> $ lb -v
>> version 2.0.1-1
> it has nothing to do with live-build per se, it was a temporary issue
> that you were using a too new version of live-build with a too old
> version of live-config (rather than using the same for both,

I started with the same version for both and on the second and
subsequent attempts building the image, the regular user was not
created even if verified in the relevant config/* files. I had to
implement the root hack to be able to use the resulting image by
logging in as root user.

 e.g. by
> using -r live.debian.net; or live-build from sid to build sid, or
> live-build from squeeze to build squeeze).
>> upgrading to another (experimental) live-build and then
>> downgrading; then
> i don't see why this should be any good.

It worked for me.  The only problem now is that the resulting image is
not hardware agnostic. But again, this is an issue that reveals the
lack of maturity of Debian Live builder. I'm using scripts in x86
hardware and not in x64 as Juan is doing.

> --
> Address:        Daniel Baumann, Burgunderstrasse 3, CH-4562 Biberist
> Email:          daniel.baumann@panthera-systems.net
> Internet:       http://people.panthera-systems.net/~daniel-baumann/

Best Professional Regards.

Jose R R
IBM Lotus Symphony supported on GNU/Linux, Mac OS, and Windows.
Daylight Saving Time in USA & Canada starts: Sunday 08 March 2010

Reply to: