[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: sound problems (was: Re: sound card problem (no /proc/asound/sndstat))

[ Please send your messages to the list and not to me personally. If you
  are reading the list from the Debian archive then you can achieve this
  by clicking the "reply on-list" link. Also, please put your replies
  below the questions in the quoted message; this makes it easier for
  other people to participate and help you. ]

Thank you for telling me How to do.
I hope I haven't make any trouble here,
for this is the first time I use the mail list.

----- Forwarded message from "Safirst C. Ke" -----

From: "Safirst C. Ke" <safirst|at|163|dot|com>
Subject: Re: sound card problem (no /proc/asound/sndstat)
Date: Sun, 04 Feb 2007 22:34:21 +0800

hi,when I exec the "speaker-test",it shows an error message:
"Playback open error:No Such Device"
What and Why is this?
How to deal with it ?

[ snip: quoted old message ]

----- End forwarded message -----

You seem to have a different problem than the originator of this thread.
It looks like the drivers for your sound card have not been loaded. This
can have a number of reasons. To help you further, we need to know which
version of Debian you are using and the exact model of your sound card.

Please post the output of the following two commands:

cat /etc/issue
lspci | egrep -i 'audio|multimedia'

My system is Debian Sarge 3.1 r4 on the Samsung X11,
and the command 'lspci | egrep -i 'audio|multimedia'
didn't show any thing.
My sound card is called High Definition Audio Codec AD1986A.
It's like that I haven't install any sound driver,isn't ?
but I see the Alsa package is installed in my system.

Safirst C. Ke

Reply to: