[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Sound SiS7018 rev 2 with 2.2.19 Kernel

Sorry, but it doesn't work.

I just inserted into kernel the full pci support (both), and old style proc.
But also no effect on soundcard.

The curious thing is: the modprobe works fine and inserts the ac97???,
soundcore, and trident without complain.

The files in /dev are all there: snd, sndstat, dsp.
Even if you look at /proc/interrupts the audio at major 14 is there, also in

But even with this (and to confirm that the drivers are loaded with lsmod),
I get a no device message with a /dev/sndstat and I can't play any sound.

Does anyone, or you Mark, have any further suggestions? Does someone tell
me, which drivers als all to be loaded by modprobe, and probably his kernel



----- Original Message -----
From: "Mark Janssen" <maniac@maniac.nl>
To: "Frank Thesen" <Frank.Thesen@serve-it.net>
Cc: <debian-laptop@lists.debian.org>
Sent: Thursday, December 13, 2001 7:25 PM
Subject: Re: Sound SiS7018 rev 2 with 2.2.19 Kernel

> On Thu, Dec 13, 2001 at 06:16:40PM +0100, Frank Thesen wrote:
> > Hello,
> > does anybody has experience with this sound chip. I found a lot in the
www, stating it is fine to configure. I made only a single module for the
trident dirver (not OSS) from the kernel. As I insert it, it does not
complain, but also does not show anything in /dev/sndstat
> Works perfectly for me... it's no OSS driver...
> You get /dev/dsp, /dev/sound etc devices... Either run devfs, or create
> them yourself...
> the device should show up in /proc/interrupts and /proc/devices
> --
> Mark Janssen     Unix / Linux, Open-Source and Internet Consultant @
> E-mail: mark(at)markjanssen.nl / maniac(at)maniac.nl     GnuPG Key Id:
> Web: Maniac.nl Unix-God.[Net|Org] MarkJanssen.[com|net|org|nl]

Reply to: