[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#439072: snd-intel8x0 line-in not working in later 2.6.x kernels

On Wed, Aug 22, 2007 at 08:10:19PM +0200, Josip Rodin wrote:
> Hi Adrian,
> On Wed, Aug 22, 2007 at 04:13:19AM +0200, Josip Rodin wrote:
> > > I'm reporting this bug that I have been seeing for a while and which is
> > > a regression from a few months/years ago - the line-in input simply doesn't
> > > work right. arecord(1) just doesn't record anything with it, it doesn't show
> > > any errors, it records silence. The recording from the same external source
> > > works just fine with the microphone input.
> > 
> > I re-selected the old-style i810_audio driver in 2.6.21 and compiled it,
> > unloaded the ALSA driver, loaded the old driver, and voila, everything went
> > back to normal, I can hear the TV sound just fine. So, it might be that this
> > is an OSS->ALSA regression that slipped through the cracks?
> While browsing kernel options, I noticed:
>     Please contact Adrian Bunk <bunk@stusta.de> if you had to
>     say Y here because your hardware is not properly supported
>     by ALSA.
> ...in the description of CONFIG_OSS_OBSOLETE, so, here I am :)
> This is Debian bug #439072 (and #384933 also looks suspiciously similar,
> if I might add).

Please do the following:
- check at the ALSA bug tracking system [1] whether your problem was 
  already reported
- if there isn't already a bug for it, open a new bug
- in any case, tell me the bug number so that I can track this issue


[1] http://bugtrack.alsa-project.org/alsa-bug/


       "Is there not promise of rain?" Ling Tan asked suddenly out
        of the darkness. There had been need of rain for many days.
       "Only a promise," Lao Er said.
                                       Pearl S. Buck - Dragon Seed

Reply to: