[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: no kde system sounds after sid upgrade

 On Thursday 13 January 2005 06:39 am, you wrote:
> Hi!
> I ran across your post on the debian list:
> "I'm running sid with the 2.6.9-2-686 kernel, alsa, and kde 3.3. I
> recently ran a routine apt-get update and apt-get upgrade. After
> the upgrade I no longer have any kde system sounds. Other
> sounds--audio and mpeg files, flash in konqueror--work fine. I ran
> alsaconf, but still no sound. Kmix volumes are turned up. I'd be
> grateful for any help."
> And I thought I would point you to the work-around:
> http://lists.debian.org/debian-kde/2005/01/msg00223.html
> which suggests:
> ln -s /usr/lib/libFLAC.so.6 /usr/lib/libFLAC.so.4
> This fixed it for me.  The problem is in libFLAC and it's a real
> mess.  I did apt-get dist-upgrade today to see if it was fixed yet
> and apt wanted to remove kde!  No thanks!  You'll want to be
> careful with apt for a while.
> -- Chemist109

For anyone who might be interested I managed to fix my sound problems. 
After reading Adeodato Simo's message a few days ago about the 
libflac6 issue being solved, I upgraded my system. After the upgrade 
root had system sounds working again but normal users did not. I 
finally managed to get system sounds back for normal users by opening 
~/.kde/share/config and deleting two files: knotify.eventsrc and 
knotifyrc. When I restarted kde these two files were regenerated and 
all system notification sounds were restored.

Reply to: