[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Keyboard problem

Mario Girlando wrote:
Hi. I've a little problem here...

I just upgraded to XFree86 4.3 packages from Ralf, and I just noticed the keyboard doesn't behave the way it is supposed to anymore. Let me explain:

I use an Italian pc-105 keyboard (it layout). I don't know if there are other layouts with this "feature" around, but with this one it is necessary to hit Alt(Right)+key to print several symbols. For example, if you want to get '@' you need to press Alt(Right)+ò. Square and curly brackets are also typed this way. This is how it used to work until... well, until 20 minutes ago :(. Now the problem: after I upgraded XFree86 to 4.3, this doesn't work anymore. (i.e. I had to cut-and-paste the above '@' from another window). Does anyone know how to fix it?

thanks and regards


I've had exactly the same Problem:
All combinations with "Alt-Gr" + "xy" doesn't work.

I'am still using XFree86 4.2.1-6.deb

In my opinion the problem isn't XFree86.

I analyzed /etc/X11/xkb. When reading the config files there where a lot of extremely suspect mistakes.

I tried to "apt-get remove xkbd xlibs --purge" and then install them once again. This and some other things couldn't change the situation.

Therefore i removed "/etc/X11/xkb" completely. When installing xlibs_4.2.1-6_i386.deb i found the answer: It don't install the whole file-structure with all config files.

So i moved all by hand within "mc" and now it works as expected.

All Files from "xlibs_4-1-0-15_i386.deb" to "xlibs_4.2.1-6_i386.deb" have the same problem.

I send this mail parallel to the maintainer "Branden Robinson", may be he could correct this thing.


Reply to: