[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#301478: [sparc][rc3][netinst] installation fails on u1/140



> Is there any chance you could try booting an RC2 CD on this machine as well,
> just for the sake of confirming whether this is a regression?  (It probably
> isn't, but the more information we have, the better.)


I tested with the following -
 TC1   netinst  2004.06.15 md5 0084e8c472e7a901c503a11648d76a58
 daily netinst  2004.10.24 md5 ?
 "siloNMU"      2004.10.27 md5 ?
 RC2   netinst  2004.11.24 md5 b69043246ee19c5f8a7a40c17b3f497f
 daily netinst  2005.03.12 md5 d4f7f8c0969d8bd1c9d51f71296f78b2
 RC3   netinst  2005.03.23 md5 95042ee7c74ce5a512ecaba41cea225d
 gentoo 2004.3 release (install-sparc64-universal)

No idea where the "siloNMU" disk came from, maybe joshk.
TC1 uses SILO 1.4.5, RC3 uses 1.4.9, the others use 1.4.8

All these failed with the MMU miss, except for RC2. It failed in a
different way.


typical output:

  # halt
  ok setenv auto-boot? false
  ok reset-all
  [reboots]
  [insert cdrom ]
  ok
  ok boot cdrom
  Boot device: /sbus/espdma@e,8400000/esp@e,8800000/sd@6,0:f File and
args:
  SILO 1.4.8
  Fast Data Access MMU miss
  ok boot cdrom
  [ reboots ]
  [ runs memory test ]
  Boot device: /sbus/espdma@e,8400000/esp@e,8800000/sd@6,0:f File and
args:
  SILO 1.4.8
  Fast Data Access MMU miss
  ok reset-all
  [give up on that disk]





On RC2, I get this
  ok boot cdrom
  Boot device: /sbus/espdma@e,8400000/esp@e,8800000/sd@6,0:f File and
args:
  Bad magic number in disk label
  Can't open disk label package

  Can't open boot device

  ok
  ok boot cdrom
  [ resets, run memory check ]
  Boot device: /sbus/espdma@e,8400000/esp@e,8800000/sd@6,0:f File and
args:
  Bad magic number in disk label
  Can't open disk label package

  Can't open boot device
  ok

This box is installed with solaris 2.6, so it has a normal sun disklabel.
It's never been installed with anything else, not even a different solaris
version.



More info about the hardware.

 Sparc Ultra1 SBUS 143MHz, 128Mb memory, OpenBoot 3.25
 Standard sun 17" monitor
 Sun Type 5 keyboard
 No mouse  (hmm, maybe I should...)
 probe-scsi-all shows two targets:
  0 Seagate ST32430W 2.1G  hard disk
  6 Matshitacd-rom CR-504-J SS17

  I checked on the memory layout, with the 'memconf' script
  Sun Ultra 1 SBus (UltraSPARC 143MHz)
  socket U0701 has a 64MB DIMM
  socket U0601 has a 64MB DIMM
  empty sockets: U0702 U0602 U0703 U0603 U0704 U0604
  total memory = 128MB

  So I think the first sockets are populated (this seems to be necessary
  for linux on sparc).

  % /usr/platform/SUNW,Ultra-1/sbin/prtdiag -v
System Configuration:  Sun Microsystems  sun4u Sun Ultra 1 SBus
(UltraSPARC 143MHz)
System clock frequency: 71 MHz
Memory size: 128 Megabytes

========================= CPUs =========================

                    Run   Ecache   CPU    CPU
Brd  CPU   Module   MHz     MB    Impl.   Mask
---  ---  -------  -----  ------  ------  ----
 0     0     0      143     0.5   US-I     2.2


========================= IO Cards =========================

     Bus   Freq
Brd  Type  MHz   Slot  Name                              Model
---  ----  ----  ----  --------------------------------
----------------------
 0   SBus   25     2   cgsix                             SUNW,501-2253
 0   SBus   25    14   espdma/esp (scsi)
 0   SBus   25    14   ledma/le (network)
 0   SBus   25    14   SUNW,bpp

No failures found in System
===========================

========================= HW Revisions =========================

ASIC Revisions:
---------------
SBus: sbus Rev 1

System PROM revisions:
----------------------
  OBP 3.25.0 1999/12/03 11:36   POST 3.10.6 1996/10/18 10:19




Reply to: