[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#301235: Package: installation-reports

Package: installation-reports

Debian-installer-version: Floppy images build on (20050323) from http://people.debian.org/~stappers/d-i/images/2005-03-23/sparc32/floppy/ uname -a: Linux (none) 2.4.27-2-sparc32 #1 Tue Feb 15 00:11:41 PST 2005 sparc unknown
Date: 2005-03-24 14:24 CET (GMT+1)
       I booted from the floppy images, into expret mode
       I needed to speciefy, root=/dev/fd0
when also the drivers were loaded the rest is done throug LAN (NATted) everything is downloaded from http://ftp.surfnet.nl using the testing distribution
Got the machine from someone, haven't got any documentation or clue what what is I just love to try to get a good running Linux on it althoug I am not a Linux "goeroe", I just know my way around google and some linux basics (with x86)

             Here is a list of what I do know:

           Sun SparcStation5 (SS5 / sun4m?) with 170 MHz
           128 MB of ram
           Floppy Drive
           2 internal SCSI drives
               SCSI1 (0,1,0) (sda) 1.1 GB QUANTUM FB1080J SUN1.05
               SCSI1 (0,3,0) (sdb) 2.2 GB IBM DCAS32160 SUN2.1G
           1 extrnal UltraSCSI drive
SCSI2 (0,6,0) (sbc) 18.1 GB SEAGATE ST318404L SUN18G (in a Sun UltraSCSI casing)

Extrenal SCSI is connected to a SBUS card which also has a 10/100Mbit lan port (HAPPYMEAL)

Processor:    SS5 (sun4m)
Memory:       128 MB
Root Device: SCSI
Root Size/partition table:
       Partition Table made with installer:
                sda, one partition ext3 used as / (root)
                sdb, one partition ext3 used as /home
                sdc, three partitions
                       #1 8 GB used as /usr
                       #2 512 MB used as swap
                       #4 9.6 GB used as /var

Output of lspci and lspci -n:
       no lspci available on boot disks

Modules (auto) loaded:
       sunlance (for onbaord LAN)
       sunhme (for SBUS HappyMeal LAN card)
       esp        (for Sun Microsystems ESP SCSI)

Base System Installation Checklist:
[O] = OK, [E] = Error (please elaborate below), [ ] = didn't try it

Initial boot worked:            [E]
Configure network HW:     [O]
Config network:                 [O]
Detect CD:                        []    No CD Drives
Load installer modules:       [O]
Detect hard drives:             [O]
Partition hard drives: [] Already done previously (with installer) Create file systems: [] Already done previously (with installer)
Mount partitions:                [E]
Install base system:            [O]
Install boot loader:             [O]
Reboot:                             [E]


   Initial boot doesn't work propperly
   need to do root=/dev/fd0 otherwise no boot possible

   Mounting can't be done throug the installe menu's
It always wan't to format the harddrive, or am I doning something wrong here?

got some errors while booting, I thinks this is my own fault, as I didn't format the disks, but just did a rm * -r afther mounting and before doing a base installation

Warning: Your /etc/fstab does not contain the fsck passno field. I will kludge around things for you,
    but you should fix your /etc/fstab file as soon as possible

error while loading shared libraries: libdiscover.so.1: cannot open object file: No such file or directory

   can't create /var/run/dhclient.eth0.leases: No such file or directory
   exiting. Faild to bring up eth0.

    /etc/init.d/rcS: line 1: cut: command not found
    /etc/init.d/rcS: line 29: [: =: unary operator expected
   /etc/init.d/rsC: line 24: /var/run/utmp: No such file or directory

    Initialising random number generator... urandom start: failed:

     at the end I get: Starting system log deamon: syslogd.
     but nothing happens for about 5 minutes so I stopped the computer.

Reply to: