[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: base*.tgz is gone, and why it's gone



On Thu, Jun 28, 2001 at 12:55:47PM +0200, Attila Nagy wrote:
> Hello,
> 
> > adduser is on the first CD, can someone confirm ?
> Yes, in pool/a/adduser.

adduser is the first package debootstrap tries to fetch, so if things
are borked from the start you always get a message `cannot download
adduser' which can be a bit misleading in some circumstances. 

> Nope. The CD is mounted on /instmnt, I can find the adduser package with
> find...

debootstrap uses the Packages file to locate packages, is the Packages
file present? is it also properly refernced in the Release file?
debootstrap uses the Release file to find the Packages file. 

also check that the path listed in the Packages file is accurate
(relative to the root of the CD). 

> > Check with debian-boot and aj, explain what you did, eventually what
> > you skipped in the process. The problem is not with debian-cd I guess.
> OK, but I don't know what counts, so questions please ;)

see above.

> > Other people had success, you must do something different from the
> > others that'd explain it. Do you try to get the base from the CD or
> > from the network ?
> I did a "linear" install, always choosing the CD method. It is -of course-
> possible, that I messed up something...

its also possible that dbootstrap is broken, choose_medium.c is a
giant rat hole...  but from your log message the debootstrap
invocation looks correct (CDs don't have the /debian directory do they?)

most (all?) of us i think have been testing with network and hard disk/nfs
installs rather then CDs...

-- 
Ethan Benson
http://www.alaska.net/~erbenson/

Attachment: pgpJMkQlDCJ8e.pgp
Description: PGP signature


Reply to: