[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: X700 + fglrx + debian-amd64 + xorg7.0 = running ?

Am Dienstag, 16. Mai 2006 16:09 schrieb Jo Shields:
> Hans wrote:
> >Hello all,
> >
> >does anyone got Xorg7.0 and ATI Card X700 (or similar) with ATI´s "fglrx"
> >driver running ? I do, but without acceleration. Does anyone have
> >acceleration got working on a pure 64-bit-system ?
> >
> >If yes, I would like to see his entries in xorg.conf.
> >
> >For me the driver works only without the kernel-module. If I start with
> > the kernel-module (this one starts fine), my screen becomes blank.
> >
> >I suppose, the proprietrary driver part is 32-bit, the built one
> > kernel-module is 64-bit. So tehey will not play together. Could that be ?
> Nope, that's incorrect.
> Since fglrx for AMD64 is not in Debian, I suspect you've been using the
> ati.com installer? If so, check where it's put all its files -
> specifically, you want to know whether fglrx_drv.so has been places into
> /usr/lib/xorg or /usr/X11R6/lib. If it's the latter, then you have a big
> clean-up job to do.
> >(My ATI-driver version is 8.24.8)
> >
> >
> >Best regards
> >
> >Hans
Hi Jo !

I actually did the clean-up job already. Everything is in the right place, as 
it is needed on xorg7. Yes, I made the packages out of the ati.com installer.

And I built also the modules from flavio on myself (loaded down the *.gz, 
*.fsc and *.diff) from his repository. 

No success at all. 

I know, there is fglrx indebian, but only for 32-bit, not for 64-bit.

I had a similar problem with the bcm4300-module and the ipw2100-kernel-module, 
where the 64-bit-compiled modules did not play together with the 
32-bit-binary firmware. 

On 32-bit-systems everything went fine !

Best regards


Reply to: