[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Problem: fglrx-driver + X.ORG.6.9.0

On Tue, Feb 21, 2006 at 07:00:20PM +0100, Hans wrote:
> Hello folks,
> I have a slight Problem with my new notebook (got it as guarantee exchange) 
> with an ATI graphics card and Turion processor.
> Description:
> The driver I choose was version 8.22.5 (from ATI). I built the packages with 
> ****.run --buildpkg Debian/sid and installed it with dpkg -i.
> So far it went all fine. 
> But acceleration will not work. I can start X with correct resolution 1280x800 
> in two different cases:
> Case 1: I comment "Load "dri"" in corg.conf out.
> Case 2: I do not install the kernel-module "fglrx-kernel-***"
> In both cases I got th correct screen.
> In other cases I got a blank screen, which cannot be switched back (i.e. with 
> CTRL + ALT + Backspace).
> I googled and read something about libdri.la, but could not confirm an error. 
> Is there any clue ? Is this the crappy driver or might this be a configuration 
> error by myself. I sent my xorg.conf as attachement (please do not wonder 
> about the description, I had an Nvidia-card before in my old notebook. As I 
> said: It was exchanged due to a guarantee case)

Well I have no idea.  I have seen many ati mobile chips in the past lock
up with a black screen when the ati drivers had a crap (which they often

I would personally never accept any machine with an ati video chip in it
until some day when ati writes working drivers.  It would be a very bad
exchange to make.  it was one of the few requirements when we got my
wifes laptop.  The video had to be nvidia, and the cpu had to be an
athlon 64.

Len Sorensen

Reply to: