[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: KDE does not start any more



Though you did not state which release, it appears to be something similar to my problems on my sid laptop. Please see the thread at http://comments.gmane.org/gmane.linux.debian.user.kde/25539.

In my testing, I figure it is either KDE, QT, the kernel, or the nvidia driver. I do not think it is KDE, since I originally upgraded to 4.6.2, but had the same issue in 4.4.5 after rebuilding and upgrading to sid. I am leaning toward the new nvidia drivers (260.19.44). Have a look at the thread above and see if it looks like your situation.

--b

On Tue, May 3, 2011 at 8:35 AM, Hans-J. Ullrich <hans.ullrich@loop.de> wrote:
Dear list,

since my last upgrade KDE4 is starting any more.
As I am starting KDE from KDM, KDE is starting, then the splash screen
appears. After the third icon of the splash screen appears for millisecond,
KDE is crashing, X is resetting and KDM is restarted.

Any other WM like LXDE, FVWM, XFCE and so on are working fine.

Where can I look? Which are the logfiles, where I should look? /var/log/syslog,
/var/log/Xorg.0.log and /var/log/kdm.log did not help much.

I also created a new user, to get a fresh  ~/.kde, and I also tried another
graphics driver (nv instead of nvidia).

My system is debian/testing, kernel 2.6.38-2-686 and the proprietrary nvidia
driver (version 173xx-dkms).

Any ideas, how to have a clearer look, what is happening at start of KDE?

Thanks for the help!

Best regards

Hans




--
To UNSUBSCRIBE, email to debian-user-REQUEST@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org
Archive: 201105031435.46212.hans.ullrich@loop.de" target="_blank">http://lists.debian.org/201105031435.46212.hans.ullrich@loop.de



Reply to: