[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: No Consoles???

On Sun, 2010-08-08 at 00:18 +0200, martin@martin52.demon.nl wrote:
> Hi,
> On my lenny (debian stable) I use <ctrl><alt>F? to switch to a
> full-screen console and I use <crtl>F? to switch the desktops.
> On my squeeze (debian testing) it works the same way.

I'm running sid ATM, and I do it the same way. This always worked as
expected when I was using the nvidia driver with my nvidia card. Since
my nvidia card died I can't switch to a console or my monitor goes off.
Right now I'm using the onboard radeon x1200 series video output on this
box with "ati" or "radeon" specified in a minimal xorg.conf.

I'll be back to nvidia ASAP, but I do hope this can be sorted before
squeeze is released.

I get bad results with ubuntu as well with the ati output on this box
whereas the nvidia card always worked well.

> These distro's run on the same AMD64 p.c., on different partitions.
> Greetings,
> Martin.
> Alan Ianson schreef:
> > On Sat, 2010-08-07 at 08:29 -0500, hugo vanwoerkom wrote:
> >> John W Foster wrote:
> >>> Just got my new AMD 64 bit system to working well. Still have an issue
> >>> with NO CONSOLES using F1 F2 etc. I really miss this ability using
> >>> testing dist. I am VERY used to using a console screen to manage my
> >>> system. Something has disabled thosr consoles. Any tips to correct are
> >>> appreciated.
> >>
> >> What is the contents of /etc/inittab?
> > 
> > In my case the consoles work as expected at boot up and I can use them,
> > but after some period of time after I have been using the desktop when I
> > press <CTRL> F? my monitor goes off and when I switch back to the
> > desktop it comes on again.
> > 
> > I'm using "ati" in my xorg.conf with the built in video output on this
> > box. If I don't use "ati" in the driver section of my xorg.conf the
> > monitor goes off at almost anytime, desktop or console. 
> > 
> > 
> > 

Reply to: