[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Newbie needs help with LAN set up

On Thursday 26 January 2006 17:29, Andrew Sackville-West wrote:
>On Thu, 26 Jan 2006 17:17:50 -0500 (EST)
>j Mak <joz_mak@yahoo.ca> wrote:
>> Gene Heskett <gene.heskett@verizon.net> wrote: On Thursday 26 January 
2006 15:21, j Mak wrote:
>> >                                 First off, I am a newbie in Linux
>> > and networking. I have two computers, both about four years old
>> > and both have built in Ethernet and LAN support. One runs ubuntu
>> > ant other sarge. The one with sarge connected to the Internet with
>> > dial-up modem. Both works perfectly. I want to hook the two
>> > computers together to be able to share printers, scanners and the
>> > Internet. Because I have little understanding about setting up a
>> > LAN, I am following a tutorial, I found on the Internet. So far
>> > this is what I have done. I bought a crossover wire and hooked up
>> > the computers. I tested the one with ubuntu installed with the
>> > "ifconfig eth0" command and was confirmed that the eth0 works. The
>> > one with sarge installed however doesn't recognize the eth0
>> > interface. I get the following message: eth0: error fetching
>> > interface information: Device not found
>> Humm, possibly the module that runs your hardware isn't present or
>> loaded.  On the machine that fails eth0, what does an lspci report?
>> This is the output.
>> debian:/home/mak# lspci
>> 0000:00:00.0 Host bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] 730 Host
>> (rev 02) 0000:00:00.1 IDE interface: Silicon Integrated Systems
>> [SiS] 5513 [IDE] (rev d0) 0000:00:01.0 ISA bridge: Silicon
>> Integrated Systems [SiS] SiS85C503/5513 (LPC Bridge) 0000:00:01.2
>> USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.0 Controller
>> (rev 07) 0000:00:01.3 USB Controller: Silicon Integrated Systems
>> [SiS] USB 1.0 Controller (rev 07) 0000:00:01.4 Multimedia audio
>> controller: Silicon Integrated Systems [SiS] SiS PCI Audio
>> Accelerator (rev 02) 0000:00:02.0 PCI bridge: Silicon Integrated
>> Systems [SiS] Virtual PCI-to-PCI bridge (AGP) 0000:01:00.0 VGA
>> compatible controller: nVidia Corporation NV17 [GeForce4 MX 440]
>> (rev a3) debian:/home/mak#
>I see no ethernet there. Are you sure there is built-in ethernet? if
> so, (I assume it is since you've plugged it in right ;) is it perhaps
> disabled onthe motherboard by some jumper?
Or possibly in the bios, but I think linux finds them anyway in that 

Cheers, Gene
People having trouble with vz bouncing email to me should add the word
'online' between the 'verizon', and the dot which bypasses vz's
stupid bounce rules.  I do use spamassassin too. :-)
Yahoo.com and AOL/TW attorneys please note, additions to the above
message by Gene Heskett are:
Copyright 2006 by Maurice Eugene Heskett, all rights reserved.

Reply to: