[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

mplayer issue


I'm having some crashes of mplayer in Sid snagged from 
ftp.nerim.net, I would like to know if anyone else is having 
problems and how to deal/report it. Unfortunately I don't speak 
French and the Nerim.net site does. :^)

This same command worked fine last week, dumping audio to a wave 
file. (from the excellent AviToVob script)



$  mplayer -ao pcm -vo null -vc dummy output.avi
MPlayer dev-CVS--4.0.2 (C) 2000-2005 MPlayer Team
CPU: Intel Pentium 4/Celeron D Northwood/Xeon Prestonia/Gallatin 
(Family: 15, Stepping: 7)
Detected cache-line size is 64 bytes
CPUflags:  MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled for Debian

Linux RTC init error in ioctl (rtc_irqp_set 1024): Permission 
Try adding "echo 1024 > /proc/sys/dev/rtc/max-user-freq" to your 
system startup scripts.
Opening joystick device /dev/input/js0
Can't open joystick device /dev/input/js0 : No such file or 
Can't init input joystick
Setting up LIRC support...
mplayer: could not connect to socket
mplayer: Connection refused
Failed to open LIRC support.
You will not be able to use your remote control.
Playing output.avi.
Cache fill:  0.00% (0 bytes)    AVI file format detected.
VIDEO:  [DX50]  720x480  24bpp  29.970 fps  653.3 kbps (79.7 
Clip info:
 Software: MEncoder dev-CVS--4.0.2
Trying to force audio codec driver family libmad...
Opening audio decoder: [libmad] libmad mpeg audio decoder
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 32.0 kbit/2.08% (ratio: 
Selected audio codec: [mad] afm:libmad (libMAD MPEG layer 1-2-3)
Forced video codec: dummy
Cannot find codec matching selected -vo and video format 
Read DOCS/HTML/en/codecs.html!
Building audio filter chain for 48000Hz/2ch/s16le -> 
[AO PCM] File: audiodump.wav (WAVE)
PCM: Samplerate: 48000Hz Channels: Stereo Format s16le
[AO PCM] Info: fastest dumping is achieved with -vc dummy -vo 
PCM: Info: to write WAVE files use -ao pcm:waveheader (default).
AO: [pcm] 48000Hz 2ch s16le (2 B/s)
Building audio filter chain for 48000Hz/2ch/s16le -> 
Video: no video
Starting playback...

MPlayer interrupted by signal 11 in module: play_audio
- MPlayer crashed by bad usage of CPU/FPU/RAM.
  Recompile MPlayer with --enable-debug and make a 'gdb' 
backtrace and
  disassembly. Details in 
- MPlayer crashed. This shouldn't happen.
  It can be a bug in the MPlayer code _or_ in your drivers _or_ 
in your
  gcc version. If you think it's MPlayer's fault, please read
  DOCS/HTML/en/bugreports.html and follow the instructions there. 
We can't and
  won't help unless you provide this information when reporting a 
possible bug.


September 11th, 2001
The proudest day for gun control and central 
planning advocates in American history

Reply to: