[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

BT848 TV Tuning Problems


It's been great checking out the Digital TV setup's on Linux of late but I'm
still not able to get my PixelPlay Pro TV card to work.

It really should be quite simple using the BT848 chipset, however; I just can't seem to tune any 

I've tested that there is signal available and have seen the card work on Windows very recently.
The image works fine, I've tested using Austar Cable TV under Linux, but tuning free-to-air TV via 
aerial is no joy.
Both Tvtime and Xawtv pick up nothing using PAL and Australia selected.

I hope if I show the commands I'm using someone may see where I am going wrong and can point me in 
the right direction.

rmmod bttv video_buf videodev tuner tvvideo tvaudio msp3400

kernel: bttv0: unloading
udev[6947]: removing device node '/dev/video0'
udev[6955]: removing device node '/dev/vbi0'

modprobe bttv card=37 tuner=5

kernel: Linux video capture interface: v1.00
kernel: bttv: driver version 0.9.15 loaded
kernel: bttv: using 8 buffers with 2080k (520 pages) each for capture
kernel: bttv: Bt8xx card found (0).
kernel: ACPI: PCI Interrupt 0000:02:0a.0[A] -> GSI 22 (level, low) -> IRQ 22
kernel: bttv0: Bt878 (rev 17) at 0000:02:0a.0, irq: 22, latency: 64, mmio: 0xefefe000
kernel: bttv0: using: Prolink PixelView PlayTV pro [card=37,insmod option]
kernel: bttv0: gpio: en=00000000, out=00000000 in=00afc0ff [init]
kernel: bttv0: using tuner=5
kernel: bttv0: i2c: checking for TDA9875 @ 0xb0... not found
kernel: bttv0: i2c: checking for TDA7432 @ 0x8a... not found
kernel: bttv0: i2c: checking for TDA9887 @ 0x86... not found
kernel: tuner 0-0060: chip found @ 0xc0 (bt878 #0 [sw])
kernel: tuner 0-0060: type set to 5 (Philips PAL_BG (FI1216 and compatibles))
kernel: bttv0: registered device video0
kernel: bttv0: registered device vbi0
kernel: bttv0: PLL: 28636363 => 35468950 . ok
udev[7120]: creating device node '/dev/video0'
udev[7121]: creating device node '/dev/vbi0'

I'm sure I have the right settings as I've checked the list and Googled plenty:

card=37 - Prolink PixelView PlayTV pro

tuner=5 - Philips PAL_BG (FI1216 and compatibles)

I've also played around with modules

modprobe tda7432
modprobe tda9887
modprobe tda9875
modprobe msp3400

These seem related as they appear in the syslog as errors, their task is also 'tuning' related.

Been stuck for weeks now, any got any ideas?


Reply to: