[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

problem accessing the CD-Rom...



On Tue, May 10, 2005 at 03:35:52PM +0800, Robert Vangel wrote:
Hello

still in my periodical tries to get the CD-Rom running on my laptop...

i juste noted a really strange thing:
when i do a eject or eject /dev/cdrom, or eject /dev/hdc (to where cdrom
    is linked, and where the CD is:·
    ide0 at 0x1f0-0x1f7,0x3f6 on irq 14
    hda: max request size: 1024KiB
    hda: 117210240 sectors (60011 MB) w/7884KiB Cache, CHS=16383/255/63,
    UDMA(100) /dev/ide/host0/bus0/target0/lun0: p1 p2 p3 < p5 p6 p7 >
    hdc: HL-DT-ST DVD-RW GWA-4040N, ATAPI CD/DVD-ROM drive
)

Jun  7 19:27:10 laptop kernel: ide_do_rw_disk - bad command: dev hda:
flags = REQ_RW REQ_NOMERGE REQ_STARTED REQ_BLOCK_PC·
Jun  7 19:27:10 laptop kernel: sector 87022696, nr/cnr 8/8
Jun  7 19:27:10 laptop kernel: bio 00000000, biotail 00000000, buffer
00000000, data 00000000, len 0
Jun  7 19:27:10 laptop kernel: cdb: 1b 00 00 00 02 00 00 00 00 00 00 00
00 00 00 00·

what is Read from remote host router: No route to hostin something in 
Connection to router closed.is the main harddisk....) shouldn't be
laptop:~$ ny ways whilst accessing the CD-ROM, shouldn't it? 

is this somehow related to the fact that whilst all relevant modules are
loaded, and that the thing is recognized at boot time, i have no chance
whatsoever to use the damn device??

any hint on what could resolve the matter? at the moment i only tried to
see if i could read an audio cd.... which failed miserably as usual.. so
if anybody could help me get the CD-drive to be something different than
a powerhungry useless dead weigth that would be realy nice...


-- 
ciao bboett
==============================================================
bboett@adlp.org
http://inforezo.u-strasbg.fr/~bboett
===============================================================



Reply to: