[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Printer Problem

I was surprised! After running dmesg I found my printer working again. I don't understand why this is so but, as I had done nothing else (I send these messages from another computer), dmseg must have corrected the problem.

Thanks again for the help.

Tom George

Thomas H. George,,,610-444-2626 wrote:

Thanks for the suggestion. I had not learned about dmesg. Unfortunately it reported everything in order - i.e. parport0 using 0378 and irq 7. I must look elsewhere for the problem.

Tom George

ktb wrote:

On Fri, Feb 02, 2001 at 11:01:26AM -0500, Thomas H. George,,,610-444-2626 wrote:

My printer was working perfectly. I rebuilt the kernel allowing autoprobe. Printer no longer responds even to

           cat lptest > /dev/lp0  where lptest is a small text file


           lp lptest

responds normally but nothing is printed and nothing is in the print que.

cat /proc/ioports shows the correct value (0378-037f) for parport0

cat /proc/parport/0/irq reports none (should be irq 7 but is this needed?)

Documentation/parport indicates that a lilo command parport=0x378,7 should work but /sbin/lilo rejects this line placed anywhere in lilo.conf. The documentation also implies that the irq value reported by cat/proc/parport/0/irq can be changed but I don't understand how.

It seems to me that everything is working normally but the printer is not receiving the transmission. The printcap file is unaltered and lp is !
directed to lp0.

Where is the missing link?

What does dmesg say about parport?

Reply to: