[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: WinNT 4.0 + Debian Linux -- advice needed

"Damir J. Naden" <dnaden@inforamp.net> writes:

> Hi, everybody --
> I know this type of question must have been asked before but I can't
> find a real answer:
> I've installed WinNT4.0 on /dev/sda (first, 540Mb SCSI drive) and Debian
> Linux 1.3.1 on /dev/sdb (sdb5 for root thru sdb9 for home fs) in that
> order. At the moment I use a floppy to boot linux...I would prefer to
> put LILO onto the MBR of the first drive and put a stanza for WinNT4.0
> in it. The catch: my NT has only ONE partition, covering whole 540 Mb of
> the first disk, and it is formatted as NTFS. *No DOS partitions or FAT
> ones whatsoever*
> Will lilo.conf like this work for this (NTFS) partition:
> boot=/dev/sda
> compact
> delay=20
> vga=normal
> #linux part (default at boot)
> image=/vmlinuz
> root=/dev/sdb5
> label=linux
> read-only
> #NT part
> other=/dev/sda1  <--- is this OK???
> label=NT4
> table=/dev/sda1  <--- is this OK???
> NOTE: my cfdisk sees /dev/sda only as a *one* /dev/sda partition.
> FWIW, my controller is DTC3130BpnP w. NCR53c*15 chip...

I think NT is installed on /dev/sda1, never heard that NT can be
installed on a raw disk without any partition table.  The
other=... line looks okay for me, the table=... line should be
"table=/dev/sda" without the quotes.  If you have problems booting
lilo try removing the compact option.


I haven't lost my mind -- it's backed up on tape somewhere.
                                            Fortune Cookie
PGP Public key available

TO UNSUBSCRIBE FROM THIS MAILING LIST: e-mail the word "unsubscribe" to
debian-user-request@lists.debian.org . 
Trouble?  e-mail to templin@bucknell.edu .

Reply to: