[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: ANN: initial sparc potato boot floppies ready for testing

Summary: Can't do a network install with the bootdisks.
(And don't have a way of writing floppy disks for the moment)

Transcript of my install attempts attached.

Machine is a Sparc IPX with generic 4x16MB 36-bit SIMMS and OEM hard
drive on serial console.

Booted by TFTP

Console is `minicom' running on Slink i386. Noticed that dbootstrap is
not drawing with the IBM `box' characters like 2.1 dbootstrap did.

(I'm replacing a system that got a corrupted libc6, BTW)

Initialised and activated swap.
Initialised ext2 partition with the `new ext2 filesystem features'
(Just what are these new features?)

Did a `network' install and configured the network (very helpful to be
sent to the configuration option here) It would be helpful to be able to
specify a proxy server as part of the network configuration, though, and
have it default to the gateway just as DNS does.

Then I get a problem:
>nf_http_fetchfile :: couldn't open file
>/target/tmp/sun4c/disks-1.44/rescue.bin for writing
>Download of file disks-1.44/rescue.bin failed

I'm trying the network install a second time to see if it works.
I enter my HTTP proxy information AGAIN (not helpful)
Same problem again.

I try to do an install from NFS, and it refuses to mount my server.
>Error mounting NFS filesystem , please try

Then I try mounting NFS from the shell:
># mount -t nfs /mnt
>Mounting on /mnt failed: Invalid argument
But my server says it has been successfully mounted(!)
>Jan  7 13:31:22 playdough mountd[302]: NFS mount of / attempted from
>Jan  7 13:31:22 playdough mountd[302]: / has been mounted by

# ifconfig
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 08:00:20:0C:DC:80
          inet addr:  Bcast:
          RX packets:103 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:87 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:100
          Interrupt:5 Base address:0xb400

lo        Link encap:Local Loopback
          inet addr:  Mask:
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:3924  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0

># route
>Kernel IP routing table
>Destination     Gateway         Genmask         Flags Metric Ref    Use
>     *        U     0      0        0
>default         UG    1      0        0

After this I restarted dbootstrap, redid the network setup, then
something had indigestion when I went to a shell. Finally threw me back
into openprom.

Neeeext boot through, get to installing from NFS:
>Error mounting NFS filesystem
> , please try again.

Seems like NFS mounting is broken.

Next set perhaps?

Reply to: