[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

dhcp breakage


On Tue, Aug 09, 2005 at 08:14:07PM -0500, Art Haas wrote:

> Just the other day I updated my machine to the latest packages that the
> 'unstable' branch of Debian offers, and things ran fine for a while.
> After shutting the machine off, I disconnected the ethernet cable to
> plug in another machine, did some stuff on that machine, then
> reconnected the SS20 to fiddle around on it for a while. Now, when the
> networking part of the the boot sequence is run, the 'eth0' interface
> doesn't start. It had been working flawlessly with 'dhclient' connecting
> to the router, but now the thing doesn't seem to find the router. I was

I have lately experienced such things on 2 different sparc64 machines
running sid (Ultra 1 and Ultra 5).

pump -i (#321990) and dhcp3-client (#321993) seem both to be broken
currently but dhcp-client works fine for me.

> able to establish a connection after the boot sequence began once by
> typing 'dhclient eth0' at a prompt, but after another shutdown and restart
> I find that hasn't worked after many tries.

Even stranger (no bug report as the cause is yet unclear to me), when
upgrading the Ultra 1 from kernel-2.4.26-sparc64 to
kernel-2.4.27-2-sparc64 the eth0 failed to be detected (by the
kernel?) whereas the Ultra 5 (different hardware) works flawlessly
with kernel-2.4.27-2-sparc64 (it was natively installed with sarge
installer at the beginning and then upgraded to sid).

Best regards,
Frederic Lehobey

Attachment: signature.asc
Description: Digital signature

Reply to: