[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#549407: [buildd-tools-devel] Bug#549407: ivtools 1.2.6-1 FTBFS on sparc and powerpc

On Mon, Nov 09, 2009 at 01:20:55PM +0100, Agustin Martin wrote:
> reassign 549407 buildd.debian.org,ivtools
> thanks
> 2009/11/6 Roger Leigh <rleigh@codelibre.net>:
> > On Fri, Nov 06, 2009 at 04:20:31PM +0100, Agustin Martin wrote:
> >>
> >> I am looking at #549407 and noticed that both powerpc and sparc autobuilders
> >> seem to use two temporary dirs at the same time,
> >
> > I think those buildds may be missing the binNMU versioning fix
> > in commit 817aea8c, but I don't have access to check that.
> Thanks for the hint. May that be the origin for #549407?

Answering myself. No, it is not. I have prepared an sbuild+schroot setup in
a i386 box, using lenny schroot and bleeding edge sbuild (HEAD from sbuild
git repo, 355a4dffe742445713ea089436da077fc7a40ae8).

I can reproduce the problem with that sbuild version in the i386 box. 
However, I cannot reproduce it at all with pbuilder or with plain build in
normal filesystem.

ivtools uses imake to regenerate makefiles on each run. When the problem is
reproduced, I noticed that the path set by imake is something (wrong) like


while the real path is something like


I tried to look how that happens, or at least find a workaround, but was
still unlucky. Why this does not happen in all autobuilders using new sbuild
is puzzling me.

More updates to this bug report. ivtools now builds in powerpc. It has now
been queued to "voltaire" (using old sbuild) instead of "praetorius" (using
the new one). The only arch where is not building is sparc, where "lebrun" has
been used for all failed builds.

> Build *suceeds* in amd64 (sbuild/amd64 98 on nautilus),  ia64
> (sbuild/ia64 98 on caballero),
> mips (sbuild/mips 99.99 on ball),  having what seems to be an old sbuild.
> Build *suceeds* in alpha (sbuild 0.58.2 (15 Jun 2009) on goetzs),
> armel (sbuild 0.58.2 (15 Jun
> 2009) on argento),  mipsel ( sbuild 0.58.2 (15 Jun 2009) on rem), s390
> (sbuild 0.58.2 (31 Jul 2009)
> on debian-31), having the new sbuild.
> Build *fails* in powerpc (sbuild 0.58.2 (15 Jun 2009) on praetorius),
> sparc (sbuild 0.58.2 (15 Jun
> 2009) on lebrun), all having the new sbuild.

I wonder what is different between buildds using new sbuild that makes this
work in ones and fail in others.


Reply to: