[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Xpmac

Geert Uytterhoeven wrote:

> On Wed, 15 Dec 1999, Adam C Powell IV wrote:
> >
> > Does atyfb work with XF68_FBDev at all?  I tried it just a couple of
> Yes :-)

Okay, I over-generalized.  But the problem remains, I just tried it once again
this evening.

Again, I'm on a Starmax (Pmac 4400 clone) with built-in Mach64 reported during
boot as:
atyfb: mach64VT (ATI264VT) [0x5654 rev 0x40] 1M EDO, 14.31818 MHz XTAL, 200 MHz
PLL, 63 Mhz MCLK

This evening I noticed something new: some of the text seemed to be rendering on
the whice screen!  Indeed, there was just enough to sort of navigate through the
GNOME foot menu and log out, though not completely (had to ctrl-alt-backspace
after a while).  And there was a little bit of the E brushedmetal theme texture
visible on the background, so no longer just a blank white screen- though not much
better. :-)

I've attached the startup messages.

It's a little frustrating, I've had Linux on the box for over a year now, but
neither the built-in Mach64 nor the installed MacPicasso 540 has a working Xfb
yet...  Then again, I haven't contributed to solving the problem, so I shouldn't
complain. :-)


           Adam Powell                     http://lyre.mit.edu/~powell/
           Thomas B. King Assistant Professor of Materials Engineering
           77 Massachusetts Ave. Rm. 4-117         Phone (617) 452-2086
           Cambridge, MA 02139 USA                   Fax (617) 253-5418

# startx

XFree86 Version 3.3.5 / X Window System
(protocol Version 11, revision 0, vendor release 6300)
Release Date: August 23 1999
        If the server is older than 6-12 months, or if your card is newer
        than the above date, look for a newer version before reporting
        problems.  (see http://www.XFree86.Org/FAQ)
Operating System: Linux 2.2.8 ppc [ELF]
Configured drivers:
   FBDev: Server for frame buffer device
   (Patchlevel 11): mfb, afb, cfb8, cfb16, cfb32, NCR 77C32BLT (accel), ATI Mach64 (accel), IMS TwinTurbo (accel), 3Dlabs Permedia 2 (accel)
(using VT number 7)

XF86Config: /usr/X11R6/lib/X11/XF86Config
(**) stands for supplied, (--) stands for probed/default values
(**) XKB: disabled
(**) Mouse: type: BusMouse, device: /dev/adbmouse, buttons: 3
(**) FBDev: Graphics device ID: "ATI Mach64"
(**) FBDev: Monitor ID: "Whatever"
(**) FontPath set to "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc:unscaled,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi:unscaled,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi:unscaled,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/freefont/,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/sharefont/"
(**) FBDev: Using default frame buffer video mode
(--) FBDev: Frame buffer device: ATY Mach64
(--) FBDev: Video memory: 1020K @ 0x81800000
(--) FBDev: MMIO regs: 2K @ 0x817ff800
(--) FBDev: Type 0 type_aux 0 bits_per_pixel 8
(--) FBDev: Hardware accelerator: ATI Mach64VT
bpp = 8, depth = 8, BitsPerRGB = 8
(--) FBDev: Initializing accel code
(**) FBDev: Pixmap cache disabled
(**) FBDev: Font cache disabled
(--) FBDev: Using cfb8 driver
SetKbdSettings - type: 0 rate: 30 delay: 500 snumlk: 0
SetKbdSettings - Succeeded

waiting for X server to shut down
Fatal server error:
Caught signal 11.  Server aborting

When reporting a problem related to a server crash, please send
the full server output, not just the last messages

Reply to: