[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#254239: openoffice.org: Printing fails entirely with certain CUPS printers


On Wed, Aug 04, 2004 at 10:07:43PM +0200, Chris Halls wrote:
> On Wed, 2004-08-04 at 15:18, Marc Haber wrote:
> > > I noticed that oopadmin started displaying "lpr" as command for the
> > > non-working printer.
> > 
> > I can confirm that on my system. What can I do to help debugging?
> Can you reproduce this on a 1.9 snapshot (.tar.gz not .deb)?  If the
> problem is present in the original code I can ask the developer to take
> a look for us.

I didn't try the CVS snapshot yet, but I made a very interesting

In preparation of the CVS snapshot test, I installed openoffice.org in
a sid changeroot on the same box. When I invoke oopadmin in the sid
chroot, the printer capabilities (number of trays) show fine. Oopadmin
in the base system (sid as well), shows the bug. This is reproducible.

I have published straces of both oopadmin runs on
http://q.bofh.de/~mh/stuff in chroot.gz and basesystem.gz. The most
prominent difference is that the base system oopadmin has read
/usr/lib/gconv/gconv-modules while the chroot oopadmin didn't do that.

Does that information help, and do you still want me to try with the
snapshot? I'd prefer to do the snapshot experiments in the chroot
without endangering the base system.


Marc Haber         | "I don't trust Computers. They | Mailadresse im Header
Karlsruhe, Germany |  lose things."    Winona Ryder | Fon: *49 721 966 32 15
Nordisch by Nature |  How to make an American Quilt | Fax: *49 721 966 31 29

Reply to: