[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: OO Help and Locales



On 05.Nov 2002 - 09:46:30, Chris Halls wrote:
> Hi Andreas, sorry for not responding earier to your questions.

As I can see, its about 24h, not that bad. I don't use OOo that much,
but sometimes I would need the help.

> On Mon, Nov 04, 2002 at 11:46:36PM +0100, Andreas Pakulat wrote:
> > I found that changing locale to de_DE does solve the problem, that the
> > help cannot be displayed (as in my earlier mail). If I only append a
> > specific encoding, like ISO-8859-1 it doesn't work again (and normally I
> > use UTF-8). 
> > 
> > I want to know if there is a workaround for this until the problem is
> > fixed in the package or source code?
> 
> As far as I can tell, this will work better in the next version of the
> packages.  For now, you can look where OOo is looking by using strace:
> 
> $ ( SAL_DEBUG=strace openoffice 2>&1 ) | grep ENOENT | grep help

I would have done that, if I had time for this... :(

> When using LANG=de_DE.utf8 I see lines like:
> 
> access("/usr/lib/openoffice/help/de_DE.utf8", F_OK) = -1 ENOENT (No such file or directory)
> 
> If you put a link from that directory to the real help directory, OOo should
> find the help.  In this case, I would do:
> 
> $ sudo ln -s de /usr/lib/openoffice/help/de_DE.utf8 

Thanks, thats what I thought of, good to know that it can be done that
easy way.

Andreas


-- 
If I HAD a penny for every "make a million dollars at home"
scheme I receive by e-mail, I probably would have made the
million and be at home.
		-- Jack Rickard ("Boardwatch", editors note Nov. 97)

Attachment: pgpwbkI84Zgio.pgp
Description: PGP signature


Reply to: