[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: sound on VAIO FX401

On Tue, Feb 19, 2002 at 03:35:32AM +0100, Ionel Mugurel Ciobica wrote:
> În data de  1-12-2001, la 18h 59'38", Ionel Mugurel Ciobica scria despre "sound on VAIO FX401":
> > Hi all,
> > 
> > I have a VAIO FX401. The lspci command give me:
> > 
> > debian:~# lspci
> > [...]
> > 00:07.5 Multimedia audio controller: VIA Technologies, Inc. AC97 Audio Controller (rev 50)
> > [...]
> I did not activate yet the sound card. I have tried few solutions, but
> none worked. I comiled many kernels with many sound drivers, but none
> are working. As I said the lspci give me: "00:07.5 Multimedia audio
> controller: VIA Technologies, Inc. AC97 Audio Controller (rev 50)".
> I put back the xp from the Sony image CD's and I check the proprieties of
> the sound card. It said:
> VIA AC'97 Audio Controler (WDM)
> IO: 1000-10FF, 1C54-1c57, 1C50-1C53,
> IRQ: 09
> PCI bus 0, device 7, function 5
>  From the list of the kernel sound drivers the closest one is VIA82CXXX,
> but it is not working. Some one installed RedHat on the same VAIO FX401
> and the sound was working without any change. Same persone is using now
> Suse. The sound was not properly installed, he just needed to run
> modprobe with the VIA82CXXX driver as argument and it was OK.
> I don't want to install other linux distributions just to make my laptop
> better, I want to stick to Debian.
> Please, some suggestions... anything?
> Last time I tried to activate the sound with an append line in the
> lilo.conf, but the xp did not specified the dma and dma2 values.
> Thank you for any help.
> Ionel

i had to bite the bullet by buying a sound license from:


...nothing else would work for my sony vaio picturebook.  stuggling 
without sound for a year and a half was long enough.

i know that this isn't the debian way, but i was desparate.




Reply to: