[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#309682: marked as done (console vga mode problem)



Your message dated Mon, 4 Jul 2005 13:29:12 +0900
with message-id <20050704042912.GJ9457@verge.net.au>
and subject line Bug#279648: bug still present in 2.6.11
has caused the attached Bug report to be marked as done.

This means that you claim that the problem has been dealt with.
If this is not the case it is now your responsibility to reopen the
Bug report if necessary, and/or fix the problem forthwith.

(NB: If you are a system administrator and have no idea what I am
talking about this indicates a serious mail system misconfiguration
somewhere.  Please contact me immediately.)

Debian bug tracking system administrator
(administrator, Debian Bugs database)

--------------------------------------
Received: (at submit) by bugs.debian.org; 18 May 2005 19:53:32 +0000
>From expires-2006@venthur.de Wed May 18 12:53:32 2005
Return-path: <expires-2006@venthur.de>
Received: from master.debian.org [146.82.138.7] 
	by spohr.debian.org with esmtp (Exim 3.35 1 (Debian))
	id 1DYUbk-0003A4-00; Wed, 18 May 2005 12:53:32 -0700
Received: from pd9e77b3d.dip.t-dialin.net (localhost.localdomain) [217.231.123.61] 
	by master.debian.org with esmtp (Exim 3.35 1 (Debian))
	id 1DYUbi-0006Ec-00; Wed, 18 May 2005 14:53:30 -0500
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"
MIME-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: 7bit
From: Bastian Venthur <expires-2006@venthur.de>
To: Debian Bug Tracking System <submit@bugs.debian.org>
Subject: console vga mode problem
X-Mailer: reportbug 3.12
Date: Wed, 18 May 2005 21:53:59 +0200
X-Debbugs-Cc: expires-2006@venthur.de
Message-Id: <E1DYUbi-0006Ec-00@master.debian.org>
Delivered-To: submit@bugs.debian.org
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 2.60-bugs.debian.org_2005_01_02 
	(1.212-2003-09-23-exp) on spohr.debian.org
X-Spam-Status: No, hits=-7.8 required=4.0 tests=BAYES_00,FROM_ENDS_IN_NUMS,
	HAS_PACKAGE,OUR_MTA_MSGID,X_DEBBUGS_CC autolearn=no 
	version=2.60-bugs.debian.org_2005_01_02
X-Spam-Level: 

Package: kernel-source-2.6.11
Version: 2.6.11-5
Severity: important

In this kernel, there is still the bug #279648 (console vga mode
problem) present. 

Since this bug is nearly 1/2 year old, and not present
in kernel.org-kernel maybe someone should check the debian-(vesafb?)-patches.

I think #282234 has something to to with this bug.


Sincerely

Bastian

-- System Information:
Debian Release: 3.1
  APT prefers unstable
  APT policy: (500, 'unstable'), (1, 'experimental')
Architecture: i386 (i686)
Shell:  /bin/sh linked to /bin/bash
Kernel: Linux 2.6.11-laptop
Locale: LANG=de_DE@euro, LC_CTYPE=de_DE@euro (charmap=ISO-8859-15)

Versions of packages kernel-source-2.6.11 depends on:
ii  binutils                      2.15-5     The GNU assembler, linker and bina
ii  bzip2                         1.0.2-6    high-quality block-sorting file co
ii  coreutils [fileutils]         5.2.1-2    The GNU core utilities

-- no debconf information

---------------------------------------
Received: (at 309682-done) by bugs.debian.org; 4 Jul 2005 04:54:39 +0000
>From horms@koto.vergenet.net Sun Jul 03 21:54:39 2005
Return-path: <horms@koto.vergenet.net>
Received: from koto.vergenet.net [210.128.90.7] 
	by spohr.debian.org with esmtp (Exim 3.35 1 (Debian))
	id 1DpIyd-0004b9-00; Sun, 03 Jul 2005 21:54:39 -0700
Received: by koto.vergenet.net (Postfix, from userid 7100)
	id 6E3CD3402B; Mon,  4 Jul 2005 13:24:42 +0900 (JST)
Date: Mon, 4 Jul 2005 13:29:12 +0900
From: Horms <horms@debian.org>
To: Bastian Venthur <expires-2006@venthur.de>, 279648@bugs.debian.org
Cc: 309682-done@bugs.debian.org, submit@bugs.debian.org,
	282234-done@bugs.debian.org
Subject: Re: Bug#279648: bug still present in 2.6.11
Message-ID: <20050704042912.GJ9457@verge.net.au>
References: <E1DoLMR-0001nx-00@master.debian.org>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Disposition: inline
In-Reply-To: <E1DoLMR-0001nx-00@master.debian.org>
X-Cluestick: seven
User-Agent: Mutt/1.5.9i
Delivered-To: 309682-done@bugs.debian.org
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 2.60-bugs.debian.org_2005_01_02 
	(1.212-2003-09-23-exp) on spohr.debian.org
X-Spam-Status: No, hits=-8.0 required=4.0 tests=BAYES_00,HAS_BUG_NUMBER,
	VALID_BTS_CONTROL autolearn=no version=2.60-bugs.debian.org_2005_01_02
X-Spam-Level: 
X-CrossAssassin-Score: 4

reassign 279648 kernel-source-2.6.11
reassign 282234 kernel-source-2.6.11
thanks


On Fri, Jul 01, 2005 at 03:16:29PM +0200, Bastian Venthur wrote:
> Package: kernel-source-2.6.10
> Followup-For: Bug #279648
> 
> Hi kernel-team,
> 
> this bug is over 1/2year old and still present in 2.6.11.
> 
> Is it possible to upgrade this bug at least to important (if not grave?)
> -- having no display on bootup is in my opinion a really bad bug, and
> not everyone knows, that booting with vga=normal is a workaround.
> 
> Interesting here is also, that this bug is already localized in one file 
> (modular-vesafb.dpatch) since over a 1/2 year but not fixed. Is there any
> additional information I could give to help fixing this bug?
> 
> Or is there any progress, the (many) submitters should know?
> 
> Related (if not the same) bugs: #282234 #309682

Lets start by cleaning up the bugs. I am closing 309682 as it is a
duplicate of 279648. I am also closing 28223 as on examining the
kernel-source-2.6.11 source it appears to be fix, if someone has
experience to the contrary, please reopen it. And I am reassigning
279648 and 282234 to kernel-source-2.6.11 as it is currently assigned to
kernel-source-2.6.9 which has not been suported for quite sime time now.
I don't even think it is on d.o anymore. And as to the severity of the
bug, I don't believe the guidlines specify age as a parameter for bug
seveirty.

As for 279648 itself, the bug report seems to indicate that disabling
CONFIG_BLK_DEV_UB (a very green piece of code introduced in 2.6.11 bug
probably not ready for prime time) resolves the problem, and the current
kernel-images (for i386 at least) do just this.  Could you take a look
in your kernel config and if CONFIG_BLK_DEV_UB is enabled, please
disable it.

Thanks

-- 
Horms



Reply to: