[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Bug#257129: kernel-image-2.4.26: Does not mount filesystems specified by label

On Thu, Jul 01, 2004 at 04:14:31PM +0200, Michelle Konzack wrote:
> Am 2004-07-01 13:32:24, schrieb Michal Suchanek:
> >Package: kernel-image-2.4.26-1-686
> >Version: 2.4.26-2
> >Severity: normal
> >File: kernel-image-2.4.26
> >
> >When the kernel boots something says it cannot check root because it is
> >not mounted ro, then it continues with errors like
> >"No such device: LABEL=Home" while mounting other partitions. When I
> >boot with init=/bin/sh and mount /proc I still cannot mount my partitions
> >by label. Mount says "no such partition".
> Sorry; I am using the sema Kernel without any problems...
> Maybe you ask a the list "debian-user" or the cz version.
> You may post your lilo.conf there because it seems to be 
> an config error on your side.

I am using grub, not lilo.
And I have just comlied a vanilla 2.4.26 kernel which works for me.
I do not use an initrd, though.

So from my point of view my setup is correct (verified with various
kernels booting properly), and either the debian kernel or some initrd
script breaks the system during boot process if a 2.4 debian kernel is

I would like to help diagnosing the problem if I can so that I and other
people can use Debian kernels.
But the only respose I received so far is that I have set up my sytem
incorrectly and should seek help on debian-user ML.

Of course, I can use kernels compiled from vanilla sources which means
just a little inconvenience.


Michal Suchanek

Reply to: