[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Laptop blues

Hello all,

replying to my own thread, because i think, i've found my
mistake now...

Now, after i did another (of several) re-installs, my ascii-consoles
(ALT-CTRL-F1...6) and my grafics-screen (ALT-CTRL-F7) are working
properly (i hope).

When at installation time the kernel-driver include part comes,
i had installed the ati128-something driver before, which i now
did not. Also, when configuring the xserver, before i tried to
use "ati", now i'm using "vesa"...

Additionally with the recent kde-3.1.1 and qt-3.1.2 packages from Ralf
the "fixed width" problem of kdm is solved for me too. So i'm
nearly happy now :)

With regards,

Bernt Christandl

> --------------------------------------------------------------------------- 
> Hi all,
> i'm trying to set up my laptop
>   Siemens Lifebook C   with
>   VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Rage Mobility P/M AGP 2x
>   (rev 64)
> with woody and xfree86-4 and kde...
> and i'm getting the blues!
> -> with xserver xfree86-mach64 (xfree86-3) and kde-3.1 
>    i had a running environment, but even with xfstt fonts were not
>    as with xfree86-4. And my grafic was not supporting GL stuff...
> -> with xfree86-xserver (xfree86-4) and kde-3.1 fonts were fine,
>    but when i switch back from my grafics-screen (ALT-CTRL F7)
>    to any ascii-console (ALT-CTRL-F1...6) i only see vertical
>    flickering lines... At least i could switch back to F7.
> -> then today i upgraded to kde-3.1.1 and qt-3.1.2
>    to get rid of the message that 162 packages should be upgraded.
>    After that with xfree86-mach64 the kdm crashed 3 times so
>    X was not started at all.
> -> with xfree86-4 kdm runs at least, but still shows the bug
>    with/from qt-3.1.2 discussed on this list, so i downgraded
>    back to qt-3.1.1.
>    Now also the combination kdm/xfree86-mach64 is running.
> -> but then i realized, that the menus behind the mouse-buttons
>    are gone :( When i login (xfree86-3-or-4) i see in the upper
>    left corner 3 icons appearing and then the background is drawn
>    again (flat color, no wallpaper) "over that" and on my desktop
>    are no icons and no menus behind the mouse-buttos :(
> For space reasons i did a "apt-get clean" and now all my kde-3.1 stuff
> is lost. Where can i find these packages now? How can i tell "ktown"
> that i want to downgrade back to 3.1?
> Is anybody using that ATI Rage Mobility successfully with xfree86-4
> and can tell me how to configure it better than i have done?
> With best regards,
> Bernt Christandl
> -- 
> To UNSUBSCRIBE, email to debian-kde-request@lists.debian.org
> with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org

Reply to: