[Date Prev][Date Next] [Thread Prev][Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Problems with pppoe(pppd)



Hello.

I am having a realy weird problem with pppoe. My linux router (debian 3.0 woody) keeps droping my internet connection when under heavy load. By heavy load I mean 200k downlink and 30k+ uplink with a lot of open connections(500+) which ussualy happens when running some sort of p2p client...

I tried to simulate the sam load when dialing with my windows machine and the link did not drop…

Here is the c/p from syslog:

 

Mar 17 19:42:46 gw pppoe[6846]: send (sendPacket): No buffer space available
Mar 17 19:42:46 gw pppd[209]: Modem hangup
Mar 17 19:42:46 gw pppd[209]: Connection terminated.
Mar 17 19:42:46 gw pppd[209]: Connect time 2222.6 minutes.
Mar 17 19:42:46 gw pppd[209]: Sent 1370554759 bytes, received 2927735986 bytes.
Mar 17 19:43:16 gw pppd[209]: Serial connection established.
Mar 17 19:43:16 gw pppd[209]: Using interface ppp0
Mar 17 19:43:16 gw pppd[209]: Connect: ppp0 -- /dev/pts/0
Mar 17 19:43:17 gw pppoe[7396]: PADS: Service-Name: ''
Mar 17 19:43:17 gw pppoe[7396]: PPP session is 1517
Mar 17 19:43:20 gw pppd[209]: PAP authentication failed
Mar 17 19:43:20 gw pppd[209]: Connection terminated.
Mar 17 19:43:20 gw pppoe[7396]: read (asyncReadFromPPP): Input/output error
Mar 17 19:43:20 gw pppoe[7396]: Sent PADT
Mar 17 19:43:50 gw pppd[209]: Serial connection established.
Mar 17 19:43:50 gw pppd[209]: Using interface ppp0
Mar 17 19:43:50 gw pppd[209]: Connect: ppp0 -- /dev/pts/1
Mar 17 19:43:50 gw pppoe[7405]: PADS: Service-Name: ''
Mar 17 19:43:50 gw pppoe[7405]: PPP session is 1519
Mar 17 19:43:54 gw pppd[209]: PAP authentication failed
Mar 17 19:43:54 gw pppd[209]: Connection terminated.
Mar 17 19:43:54 gw pppoe[7405]: read (asyncReadFromPPP): Input/output error
Mar 17 19:43:54 gw pppoe[7405]: Sent PADT
Mar 17 19:44:24 gw pppd[209]: Serial connection established.
Mar 17 19:44:24 gw pppd[209]: Using interface ppp0
Mar 17 19:44:24 gw pppd[209]: Connect: ppp0 -- /dev/pts/1
Mar 17 19:44:24 gw pppoe[7422]: PADS: Service-Name: ''
Mar 17 19:44:24 gw pppoe[7422]: PPP session is 1521
Mar 17 19:44:27 gw pppd[209]: PAP authentication failed
Mar 17 19:44:27 gw pppd[209]: Connection terminated.
Mar 17 19:44:27 gw pppoe[7422]: read (asyncReadFromPPP): Input/output error
Mar 17 19:44:27 gw pppoe[7422]: Sent PADT
Mar 17 19:44:57 gw pppd[209]: Serial connection established.
Mar 17 19:44:57 gw pppd[209]: Using interface ppp0
Mar 17 19:44:57 gw pppd[209]: Connect: ppp0 -- /dev/pts/1
Mar 17 19:44:57 gw pppoe[7442]: PADS: Service-Name: ''
Mar 17 19:44:57 gw pppoe[7442]: PPP session is 1522
Mar 17 19:45:01 gw pppd[209]: PAP authentication failed
Mar 17 19:45:01 gw pppd[209]: Connection terminated.
Mar 17 19:45:01 gw pppoe[7442]: read (asyncReadFromPPP): Input/output error
Mar 17 19:45:01 gw pppoe[7442]: Sent PADT
Mar 17 19:45:31 gw pppd[209]: Serial connection established.
Mar 17 19:45:31 gw pppd[209]: Using interface ppp0
Mar 17 19:45:31 gw pppd[209]: Connect: ppp0 -- /dev/pts/1
Mar 17 19:45:31 gw pppoe[7454]: PADS: Service-Name: ''
Mar 17 19:45:31 gw pppoe[7454]: PPP session is 1524
Mar 17 19:45:35 gw pppd[209]: Cannot determine ethernet address for proxy ARP
Mar 17 19:45:35 gw pppd[209]: local IP address 193.95.243.xxx
Mar 17 19:45:35 gw pppd[209]: remote IP address 213.250.19.90
Mar 17 19:45:35 gw pppd[209]: primary DNS address 193.189.160.11
Mar 17 19:45:35 gw pppd[209]: secondary DNS address 193.189.160.12

 

As you can see from the syslog after some time the link is re-established..

 

Any clues why is this happening or how to fix it?

 

Best regards

  Ales

 

 


Reply to: